Τρίτη, 2 Ιουνίου, 2020

Πρωτόπαπας: «Υπήρξε μια πολύ δύσκολη διαπραγμάτευση»

«Το μεγάλο αγκάθι είναι το δημοσιονομικό κενό»

protopapas

«Ναυάγιο δεν υπάρχει, υπήρξε μια πολύ δύσκολη διαπραγμάτευση, αρκετές συγκλίσεις, αλλά το μεγάλο αγκάθι είναι το δημοσιονομικό κενό, το οποίο η τρόικα ζητεί να καλυφθεί από το ασφαλιστικό (με μείωση συντάξεων, αλλά όχι αύξηση ορίων ηλικίας) και την αύξηση του ΦΠΑ και άλλων φόρων», τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Χρήστος Πρωτόπαπας αναφορικά με την διαπραγμάτευση στο Παρίσι, στην οποία συμμετείχε.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ επανέλαβε ότι «στόχος της ελληνικής πλευράς είναι να κλείσει η διαπραγμάτευση μέχρι το τέλος του χρόνου, αλλά όχι και πάση θυσία».

Το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ επιβεβαίωσε επίσης ότι έχει τεθεί στο τραπέζι από πλευρά τριμερούς η εξάμηνη παράταση του μνημονίου, «αλλά εμείς δεν συμφωνούμε».

Ο κ. Πρωτόπαπας διευκρίνισε ότι στη συνάντηση Σαμαρά – Βενιζέλου, θα αποφασιστούν κινήσεις από ελληνικής πλευράς για να επιστρέψει η τριμερής στην Αθήνα. Για την ώρα πάντως, δεν έχει κλειστεί ραντεβού, όπως είπε.

«Προσπαθήσαμε να τους πείσουμε με οικονομικά δεδομένα ότι έχουν άδικο στο θέμα του δημοσιονομικού κενού όπως συνέβη και τα προηγούμενα χρόνια. Επίσης είπε ότι οι περισσότερες πιέσεις ασκούνται από πλευράς ΔΝΤ«, τόνισε.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By