Κυριακή, 12 Ιουλίου, 2020

Pulse: Προβάδισμα 5% του ΣΥΡΙΖΑ- «Μάχη» για την τρίτη θέση δίνει το ΠΑΣΟΚ

Η δεύτερη έρευνα που δείχνει την ανοδική πορεία του ΠΑΣΟΚ, το οποίο λαμβάνει 6,5%

dimoskopisi-kommata-570-800x533

Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ κατά 5 ποσοστιαίες μονάδες  έναντι της Νέας Δημοκρατίας καταγράφει δημοσκόπηση της Pulse δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα «Ποντίκι».

Η δημοσκόπηση της Pulse έρχεται να  επιβεβαιώσει την ανοδική πορεία που ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ και την «μάχη» που δίνει για να παγιωθεί στην τρίτη θέση, καθώς λαμβάνει 6,5%, κάτω ακριβώς από την Χρυσή Αυγή  που «παίρνει» 7%.

Αξίζει να σημειωθεί, πάντως, ότι είναι η δεύτερη δημοσκόπηση που δείχνει την αύξηση των ποσοστών του κινήματος, λίγες  μέρες μετά την έρευνα της Κάππα Research για το «Βήμα της Κυριακής». 

Αναλυτικά, στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει το 27%, ακολουθεί η Νέα Δημοκρατία με 22% και τρίτη η Χρυσή Αυγή με 7%. Στην τέταρτη θέση βρίσκεται το ΠΑΣΟΚ με 6,5%, πέμπτο το Ποτάμι με 6% και έπεται το ΚΚΕ με 5,5%.

Οριακά εντός Βουλής φαίνεται να βρίσκονται οι Ανεξάρτητοι Έλληνες που συγκεντρώνουν 3%, ενώ εκτός Βουλής μένουν ΔΗΜΑΡ (1,5%) και ΛΑΟΣ (1%).

gallupA

Οι αναποφάσιστοι ανέρχονται στο 9,5%, ενώ λευκό – αποχή προτιμά το 7%.

Με την αναγωγή, ο ΣΥΡΙΖΑ παίρνει 28,5%, η ΝΔ 23,5%, η Χρυσή Αυγή 7,5%, το ΠΑΣΟΚ 7%, το Ποτάμι 6,5%, το ΚΚΕ 6%, οι Ανεξάρτητοι Ελληνες 3,5%. Η ΔΗΜΑΡ παραμένει εκτός Βουλής με 1,5%, «άλλο κόμμα» δηλώνει ότι θα ψηφίσει το 4,5%, ενώ οι αναποφάσιστοι ανεβαίνουν στο 10,5%.

gallupB

Επιπλέον, η δημοσκόπηση καταγράφει πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία, μεταξύ άλλων, για:

  • Την παράσταση νίκης και την ψήφο κατά ηλικία.
    Το κλείσιμο της ψαλίδας στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία.
  • Τη γνώμη των πολιτών για το εάν η εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας πρέπει να γίνει από την παρούσα Βουλή ή όχι.
  • Με ποια κυβέρνηση η χώρα μπορεί να βγει από το Μνημόνιο.
  • Την άποψη των πολιτών για το ποιος ευθύνεται για την πολύ πρόσφατη οικονομική αναταραχή στο ΧΑ και τα spreads των ελληνικών ομολόγων
(Visited 1 times, 1 visits today)
By