Σάββατο, 17 Αυγούστου, 2019

Reuters: Ανοιχτό το θέμα Στουρνάρα στον ανασχηματισμό

Δεν έχουν ληφθεί ακόμα οι τελικές αποφάσεις, σύμφωνα με το πρακτορείο

70B2191DE91D0C2AE6DEE77798CD0EE2

Ο ανασχηματισμός στον οποίο θα προχωρήσει η κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά θα γίνει άμεσα, όπως σημειώνει δημοσίευμα του Reuters τη Δευτέρα, με το πρακτορείο να τονίζει πως οι αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα μπορεί να γίνουν ακόμα και μέσα στην εβδομάδα που διανύουμε.

Επικαλούμενο τέσσερις κυβερνητικούς αξιωματούχους, το Reuters μεταδίδει πως ο πρωθυπουργός συζητά αν θα υπάρξει μετακίνηση του Γ. Στουρνάρα, με τον έναν αξιωματούχο να δηλώνει ότι έχει αποφασιστεί να αποχωρήσει. Ωστόσο, οι υπόλοιποι προειδοποίησαν ότι δεν έχουν ληφθεί οι τελικές αποφάσεις. 

Το πρακτορείο σημειώνει ότι ο κ. Στουρνάρας είναι πρόθυμος να αφήσει το υπουργείο Οικονομικών μετά την διπλή επιτυχία της επιστροφής στις αγορές ομολόγων και της επίτευξης πρωτογενούς πλεονάσματος, αν και θεωρείται ο πιο κατάλληλος άνθρωπος για να διεξάγει τις διαπραγματεύσεις για το χρέος, όπως αναφέρουν δύο άλλοι υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι στο Reuters.

Ο υπουργός Οικονομικών αναμένεται να μεταπηδήσει στην Τράπεζα της Ελλάδας, καθώς η θητεία του νυν διοικητή της ΤτΕ Γ. Προβόπουλου λήγει στις 21 Ιουνίου, σύμφωνα με δύο αξιωματούχους. 

By