Τετάρτη, 18 Ιουλίου, 2018

Ρίχνει τους τόνους ο Καμμένος: ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ μαζί μέχρι τέλους

Η επανάσταση υπέρ …πίστεως και πατρίδος δεν κράτησε πολύ. Μετά τα όσα προηγήθηκαν με αφορμή τις δηλώσεις του Νίκου Βούτση, ο Πάνος Καμμένος το πρωί της Πέμπτης έριξε τους τόνους και διαβεβαίωσε ότι «ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ θα πάμε μαζί μέχρι τέλους». 

Mιλώντας στον ΣΚΑΙ χαρακτήρισε προσωπικές τις απόψεις του προέδρου της Βουλής και πρόσθεσε πως είναι δικαίωμα του καθενός να εκφράζει τις απόψεις του, αλλά ο ίδιος δεν είναι «ταλιμπάν της ορθοδοξίας, αντίθετα το Σύνταγμα της χώρας αναφέρει ως επικρατούσα θρησκεία την Ορθοδοξία».

Αναφερόμενος στη συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είπε «εκεί όπου έχουμε διαφωνία το συζητάμε και όπου μένει η διαφωνία δεν προχωρούμε μαζί. Έχουμε βρει τρόπο συνεννόησης και κατανόησης, τόνισε χαρακτηριστικά, συμμετέχουμε στην κυβέρνηση έχοντας βάλει τις δικές μας κόκκινες γραμμές, σε αυτά τα θέματα έχουμε τις απόψεις μας διαφωνούμε πολλές φορές».

Όπως είπε χαρακτηριστικά, «η συμφωνία μας με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι έντιμη και η συνεργασία μας είναι πολιτική και ειλικρινής. Μην ψάχνουν να βρουν λόγο ρήξης. Έχουμε τρόπο συνεννόησης».

Υπενθύμισε μάλιστα ότι ο ίδιος πριν χρόνια δεν είχε ψηφίσει τη συνθήκη Σέγκεν γιατί ήταν αντίθετη η εκκλησία.

Ειδικά για τια παρελάσεις είπε ότι η κυβέρνηση κατηγορούνταν ότι θα τις καταργήσεις ενώ αντίθετα «έχουν ενισχυθεί οι παρελάσεις, επανήλθε η έπαρση της σημαίας παντού».

Παράλληλα ζήτησε να προχωρήσουν όλες οι επενδύσεις στη χώρα, όπως π.χ. στο Ελληνικό, αλλά αίσθηση προκάλσε πάντως η αποστροφή του ότι η εξόρυξη χρυσού στη Χαλκιδική δεν πρέπει να προχωρήσει γιατί «είναι απάτη και κάνουν ξέπλυμα χρήματος».

ΝΔ: Παίζουν θέατρο μαζί με Βούτση, τους ενδιαφέρει η καρέκλα

«Όλοι οι Έλληνες γνωρίζουν ότι ο κ. Καμμένος δεν έχει ούτε αξίες, ούτε πεποιθήσεις για να υπηρετήσει στην πολιτική. Εκτός από την ακόρεστη δίψα του για εξουσία» αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΝΔ για τις δηλώσεις του Π. Καμμένου.

Και σημειώνεται: «Οι πάντες αντιλαμβάνονται ότι, μαζί με τον κ. Βούτση, παίζουν θέατρο και το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να συνεχίσουν να κάθονται στις καρέκλες τους. Του συνιστούμε να ασχοληθεί περισσότερο τις επόμενες ημέρες -εν όψει της συζήτησης στη Βουλή- με την απολογία που πρέπει να ετοιμάσει για τις αλλεπάλληλες επικοινωνίες του με τον ισοβίτη κρατούμενο για εμπόριο ναρκωτικών».

Η ανταπάντηση Καμμένου:

«Ο κ. Μητσοτάκης κατάντησε τη Νέα Δημοκρατία πλέον αρμοδιότητα της Διεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών».

Εκπρόσωπος ΑΝΕΛ: Σκανδαλίζει τους πιστούς ο Βούτσης

«Διχαστικές» χαρακτήρισε τις δηλώσεις του Προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση για τη Θρησκεία η εκπρόσωπος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Μανταλένα Παπαδοπούλου, μιλώντας στον Realfm 97,8.

«Η δήλωση του Προέδρου μας ήταν μία αυτονόητη αντίδραση. Οι απόψεις οι οποίες εκφράζουν μία αληθινή μειοψηφία στη χώρα δεν θα έπρεπε να διατυπώνονται από έναν θεσμικό παράγοντα του επιπέδου ενός Προέδρου της Βουλής, πολλώ δε μάλλον όταν αυτές είναι καταφανώς διχαστικές και σκανδαλίζουν τους πιστούς της χώρας» είπε μεταξύ άλλων η κ. Παπαδοπούλου και πρόσθεσε:

«Εμείς οι Ανεξάρτητοι Έλληνες εντασσόμαστε με τη συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων σε αυτό το θέμα… Είναι γνωστό ότι παρά το γεγονός ότι συνεργαζόμαστε δεν έχουμε ταυτιστεί όπως ταυτίστηκε η ΝΔ του κ. Σαμαρά και το ΠΑΣΟΚ του κ. Βενιζέλου όταν κυβέρνησαν. Εμείς διατηρούμε τις διαφορές μας, παρόλα αυτά συνεργαζόμαστε για δύο ιεραρχημένους στόχους. Ο ένας είναι να ξεφύγουμε από το καθεστώς των μνημονίων στο οποίο μας έβαλαν και ο δεύτερος είναι η πάταξη της διαπλοκής και της διαφθοράς».

Η χθεσινή κόντρα Καμμένου-Βούτση

«Οι δηλώσεις του προέδρου της Βουλής μας βρίσκουν απόλυτα αντίθετους όπως και την μεγάλη πλειοψηφία των Ορθόδοξων Ελλήνων». Με αυτόν τον τρόπο «άδειασε» χθες ο Πάνος Καμμένος τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση για τις δηλώσεις που έκανε νωρίτερα αναφορικά με τη θρησκεία και τις μαθητικές παρελάσεις.

Ειδικότερα, μιλώντας σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή και αναφερόμενος στην αντιπαράθεση που ξέσπασε με την αντιπολίτευση για το ζήτημα της κλήρωσης των σημαιοφόρων, ο κ. Βούτσης ανέφερε: «Η αντιπολίτευση που υπήρξε και για τους 3 υπουργούς παιδείας ήταν πολεμική. Μιλάμε για πολιτική αντιπαράθεση σε λεπτά ζητήματα που δεν πρέπει να παίρνουν τέτοιες διαστάσεις. Η εποχή δεν μπορεί να είναι βαθύτατα συντηρητική. Η μεταμνημονιακή Ελλάδα δεν μπορεί να βασίζεται σε ατζέντα “Ελλάς Ελλήνων χριστιανών” ούτε “Πατρίς, θρησκεία, οικογένεια”. Δεν είμαστε λαός ορθόδοξος. Η θρησκευτική συνείδηση είναι για κάθε άνθρωπο κάτι ιδιαίτερο. Είμαστε ένα σύγχρονο κράτος και όχι “ταλιμπάν της Ορθοδοξίας”. Οι παραδόσεις σε πολύ μεγάλο βαθμό κρατούνται όσο τις κρατάει η εποχή τους».

Ακόμη, αναφορικά με τις μαθητικές παρελάσεις σημείωσε: «δεν πιστεύω πως είναι ότι καλύτερο. Δεν είναι τυχαίο που δεν συμβαίνει πουθενά στην Ευρώπη. Πιστεύω πως και σε αυτό το θέμα θα πρέπει να ξεκινήσει ένας ουσιαστικός διάλογος. Δεν το θεωρώ μείζον για την ελληνική κοινωνία σήμερα».

Η αντιπαράθεση με τη ΝΔ

Νωρίτερα, για τις δηλώσεις Βούτση, είχε εκδώσει ανακοίνωση και η Νέα Δημοκρατία. «Δεν περιμέναμε κάτι άλλο από τον κ. Βούτση. Σε ένα παραλήρημα ιδεοληψίας, αμφισβήτησε  ακόμη και τη θρησκεία του Ελληνικού λαού,  παρόλο που ρητά αναγνωρίζεται από το Σύνταγμά μας.  Θα του συνιστούσαμε, αντί να διχάζει την δοκιμαζόμενη ελληνική κοινωνία, να ασχοληθεί με την κοινοβουλευτική λειτουργία την οποία έχει υποβαθμίσει δραματικά. Και βέβαια, με το κύρος του Κοινοβουλίου που δεν δίστασε να πλήξει για χάρη των αναρχικών του Ρουβίκωνα» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Άμεση ήταν και η απάντηση από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο: «Ευχαριστούμε τη ΝΔ που με τις ανακοινώσεις της, αλλά και τη συνολική αντιπολιτευτική στάση της υπενθυμίζει στον ελληνικό λαό τις βαθιές διαχωριστικές γραμμές ανάμεσα μας. Η αριστεία των κληρονόμων, ο παρωχημένος εθνικισμός του «Πατρίς – Θρησκεία – Οικογένεια» και το δόγμα τάξη και ασφάλεια, βρίσκουν το ταίρι τους στον φονταμενταλισμό της αγοράς και τον καθημερινό κιτρινισμό. Συνεχίστε έτσι» ανέφερε στη δήλωσή του ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Για το θέμα εξέδωσε ανακοίνωση και ο ΣΥΡΙΖΑ. «Όσες έμπλεες τρομολαγνείας και ακροδεξιάς ρητορείας, ανακοινώσεις, κι αν εκδώσει η ΝΔ του κ. Μητσοτάκη, ο πανικός της δεν κρύβεται. Προσπαθεί να καλύψει την ένδεια πολιτικής πρότασης με συνεχείς στοχοποιήσεις. Εδώ και μέρες, ο Κ. Γαβρόγλου. Σήμερα, ο Πρόεδρος της Βουλής, Ν. Βούτσης. Τα επικοινωνιακά της πυροτεχνήματα θα πέσουν, ξανά, στο κενό» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

By