Τρίτη, 25 Ιουνίου, 2019

Σάκης Παπαδόπουλος: Συζητούσαμε και για Grexit στην Κεντρική Επιτροπή και την ΚΟ

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σάκης Παπαδόπουλος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, και σχολιάζοντας τις αποκαλύψεις Ολάντ για τύπωμα δραχμής στη Ρωσία, τόνισε: «όλες οι προτάσεις, οι σκέψεις και τα ενδεχόμενα, ως απάντηση για τον εκβιασμό των Ευρωπαίων, τα συζητούσαμε στην Κεντρική Επιτροπή και την Κοινοβουλευτική Ομάδα», αποκαλύπτοντας ότι στην ουσία συζητούσαν και για το ενδεχόμενο Grexit.

Στη συνέχεια ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, σχολίασε ότι «δεν είναι από το μηδέν αυτά που αποκαλύπτονται».

Ο Σάκης Παπαδόπουλος πρόσθεσε: «Ήταν πάρα πολύ συγκρουσιακές οι επαφές μας για το πώς συνεχίζει μια χώρα για να ολοκληρώσει την πέμπτη αξιολόγηση που είχαν υπογράψει οι προηγούμενοι» και συμπλήρωσε: «Το ζήτημα ήταν ότι από πολλές πλευρές όταν μας πίεζαν πολύ σκληρά είχε αναπτυχθεί μια φιλολογία στο έσχατο της σύγκρουσης θα έπρεπε να αναζητήσουμε τις άλλες λύσεις και νομίζω ο ΥΠΟΙΚ εκείνης της περιόδου, ο κ. Βαρουφάκης έβαζε στο τραπέζι το ενδεχόμενο να φύγουμε από την Ευρωζώνη».

Τέλος όταν ρωτήθηκε αν ο Βαρουφάκης δρούσε αυτόνομα απάντησε: «όχι βέβαια, δεν λειτουργούσε αυτόνομα ο Βαρουφάκης. Όλες αυτές οι σκέψεις, οι προτάσεις και τα ενδεχόμενα κουβεντιαζόντουσαν στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, στην Κεντρική Επιτροπή και τελικά καταλήξαμε ότι η παραμονή στην ενωμένη ευρώπη είναι στρατηγικής σημασίας για εμάς».

By