Σάββατο, 25 Ιανουαρίου, 2020

Σεΐχης Μανσούρ για Μάντσεστερ Σίτι: «Εχουμε φτάσει στα μισά του Εβερεστ»

Η Σίτι βρέθηκε στην κορυφή της Premier League, ωστόσο οι στόχοι δε σταματούν εδώ, κάτι που τόνισε ο μεγαλομέτοχος της ομάδας σε ανοιχτή επιστολή προς τους οπαδούς για την 10η επέτειο από την απόκτηση του συλλόγου

Δέκα χρόνια μετά την αλλαγή στο στάτους κβο της Σίτι, μπορεί πλέον οι «Πολίτες» να θεωρούνται η κορυφαία ομάδα στην Αγγλία, ωστόσο ο Σεΐχης Μανσούρ φρόντισε να… «φτιάξει» τους φίλους της ομάδας μέσω της ανοικτής επιστολής στην οποία αναφέρει ότι τα καλύτερα έρχονται…

«Υπάρχουν πολλά ακόμα πράγματα που πρέπει να κάνουμε και πολλά περισσότερα για να κερδίσουμε. Θα συνεχίσουμε να κάνουμε την ομάδα καλύτερη. Είμαστε ακόμα στα μισά για την κορυφή του Εβερεστ. Φέτος στη Μάντσεστερ έχουμε σπάσει το φράγμα εσόδων ύψους 500 εκατ. λιρών και υπάρχουν κέρδη για τέταρτο διαδοχικό έτος. Τα τελευταία δέκα χρόνια είμαστε οικονομικά βιώσιμοι, όπως είχαμε προγραμματίσει. Αυτή η οικονομική επιτυχία είναι ζωτικής σημασίας, επειδή στηρίζει όλα όσα κάνουμε στον σύλλογο» ήταν το μήνυμά του για τον σύλλογο και ζήτησε από τους φίλους της ομάδας να σταθούν στο πλευρό της.

«Θέλω να συνεχίσετε να είστε δίπλα μας. Εμαθα τι σημαίνει να είσαι φίλαθλος της Σίτι» είπε ο ισχυρός άνδρας της Σίτι που έχει δαπανήσει 1.4 δις. δολάρια σε μεταγραφές.

Ο Σεΐχης Μανσούρ τόνισε πως το ποδόσφαιρο πρέπει να έχει έναν μεγαλύτερο ρόλο από αυτή της «επιχείρησης» υποστηρίζοντας:

«Στόχος μας, εκτός από το να βλέπουμε την ομορφιά του ποδοσφαίρου, είναι να βοηθήσουμε στην καταπολέμηση της παχυσαρκίας. Πρέπει να βελτιώσουμε τα επίπεδα γυμναστικής στα παιδιά, υποστηρίζοντας τη μάχη κατά της κατάθλιψης, την καταπολέμηση της αντικοινωνικής συμπεριφοράς ή μερικές φορές απλά δίνοντας στους ανθρώπους μια νέα αίσθηση κατεύθυνσης όταν έχουν χάσει το δρόμο τους. Το ποδόσφαιρο και οι σύλλογοι δεν έχουν μόνο τη δύναμη να το κάνουν αυτό, έχουν την ευθύνη να το πράξουν».

By