Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2019

Σε εξέλιξη η προσπάθεια της Uber να εξαγοράσει την Deliveroo

Η Uber Technologies Inc. έχει ξεκινήσει τις πρώτες συνομιλίες, με σκοπό να εξαγοράσει την εταιρεία Deliveroo που δραστηριοποιείται στην παράδοση τροφίμων, έναντι αρκετών δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με ανθρώπους που είναι εξοικειωμένοι με αυτά τα σχέδια.

Μια προσφορά για την Deliveroo που έχει την έδρα της στο Λονδίνο, η οποία είναι μεγαλύτερη από 2 δισεκατομμύρια δολάρια, θα σηματοδοτήσει μια μεγάλη προσπάθεια από την Uber να κυριαρχήσει στην επιχείρηση παράδοσης τροφίμων στην Ευρώπη. Η τιμή αγοράς δεν είναι γνωστή. Οποιαδήποτε προσφορά θα πρέπει να είναι σημαντικά πάνω από την τελευταία αποτίμησή της, σύμφωνα με τα άτομα που έχουν άμεση γνώση των σχεδίων της Deliveroo.

Οι συνομιλίες θα μπορούσαν να σταματήσουν, εν μέρει επειδή η Deliveroo και οι επενδυτές της ήταν απρόθυμοι να παραιτηθούν από την ανεξάρτητη επιχειρηματική δράση, δήλωσαν οι ίδιες πηγές, που ζήτησαν να μην εντοπιστούν επειδή οι πληροφορίες είναι ιδιωτικές. Εκπρόσωποι της Deliveroo και της Uber αρνήθηκαν να σχολιάσουν.

Παρόλο που είναι ελάχιστα γνωστή στην μεγάλη αγορά των ΗΠΑ, την οποία απέφυγε, η Deliveroo είναι πανταχού παρούσα στις μεγάλες πόλεις της Ευρώπης. Η υπηρεσία διατίθεται σε περισσότερες από 200 πόλεις σε τέσσερις ηπείρους.

By