Πέμπτη, 4 Ιουνίου, 2020

«Σφαγή» Μπακογιάννη – Κωνσταντοπούλου στη Βουλή

«Κάντε τη δουλειά σας και αφήστε τις ύβρεις και τη λάσπη σε άλλους» είπε μεταξύ άλλων η κ. Μπακογιάννη

konstantopoulou-vouli-proedros

Σφοδρή αντιπαράθεση ξέσπασε ανάμεσα στην Ντόρα Μπακογιάννη και την Ζωή Κωνσταντοπούλου το βράδυ της Τετάρτης στη Βουλή.

Οι δύο βουλευτές αντάλλαξαν φαρμακερές ατάκες, με αφορμή τη διαφωνία τους που ξεκίνησε μία ημέρα νωρίτερα, όταν η κ. Μπακογιάννη εξέφρασε σε δημοσιογράφους τη δυσαρέσκειά της γιατί η πρόεδρος της βουλής δεν υπέγραψε το αίτημά της για να ταξιδέψει στο Παρίσι για την πολιτική επιτροπή του Συμβουλίου της Ευρώπης, αλλά και τα όσα η κ. Κωνσταντοπούλου είχε πει νωρίτερα, στην κόντρα της με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Κάντε τη δουλειά σας και αφήστε τις ύβρεις και τη λάσπη σε άλλους» είπε μεταξύ άλλων η κ. Μπακογιάννη απευθυνόμενη στην κ. Κωνσταντοπούλου, αναλύοντας το ζήτημα του αιτήματός της το οποίο δεν υπεγράφη.

«Αντιλαμβάνομαι ότι το στραπάτσο που πάθατε σήμερα ήταν μεγάλο και ότι ο εκνευρισμός σας, σας έφερε στην κατάσταση να πρέπει να λειτουργήσετε με τη λογική ότι η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση, στην προσπάθεια να συσπειρώσετε τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά αυτό θα το κάνετε έχοντας πάντοτε στο μυαλό σας ότι ο θεσμικός σας ρόλος είναι συγκεκριμένος. Και δεν είναι αυτός με τον οποίο λειτουργείτε τον τελευταίο καιρό», είπε ακόμη η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.

Η κ. Μπακογιάννη κατηγόρησε την κ. Κωνσταντοπούλου ότι ερμηνεύει επιλεκτικά τον κανονισμό της βουλής, με αφορμή την «έξωση» στους πρώην πρωθυπουργούς από τη Βουλή. «Αν εσείς πιστεύετε ότι μία δική σας απόφαση μπορεί να καταργεί τον κανονισμό, είστε βαθιά νυχτωμένη», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σε εκείνο το σημείο την προέτρεψε να παραιτηθεί αν θέλει, να γίνει μία απλή βουλευτής και να «βάλετε έναν άλλο Χριστιανό σε αυτή τη θέση», φράση που δεν την άφησε να… πέσει κάτω η κ. Κωνσταντοπούλου. «Εχετε προτίμηση επί του θρησκεύματος του προέδρου της βουλής;», ρώτησε τη βουλευτή της ΝΔ, η οποία της απάντησε: «Ατυχήσατε, μιλάτε με άνθρωπο που έχει δώσει εξετάσεις. Όταν φτάσετε τις μάχες που έχω δώσει εγώ, τότε θα μιλάτε!».

«Φαντάστηκα ότι όταν πήρατε το λόγο επί προσωπικού, θέλατε να απαντήσετε σε κάποια προσωπική προσβολή, δεν φαντάστηκα ότι θα θέλατε να απευθύνετε προσωπικές προσβολές», της απάντησε η κ. Κωνσταντοπούλου, που έδωσε τη δική της εξήγηση για το τι συνέβη με την άδεια που ζητούσε η κ. Μπακογιάννη.

Οταν η βουλευτής της ΝΔ ζήτησε να ανταπαντήσει, η Πρόεδρος της Βουλής δεν της το επέτρεψε και έδωσε το λόγο στον αναπληρωτή υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Γιώργο Κατρούγκαλο. «Τόσο πολύ φοβάστε την απάντηση;», ακούστηκε να λέει από τα έδρανα η βουλευτής της ΝΔ, ζητώντας επίμονα να μιλήσει.

«Με το χέρι στην τσέπη μέσα στη μέση του βουλευτηρίου, την ώρα που μιλάει ο υπουργός; Αν θέλετε τόσο πολύ το λόγο, θα σας δώσουμε το λόγο μετά. Καθίστε στη θέση σας και προσπαθήστε να συγκρατηθείτε και να μη δίνετε αυτή την εικόνα», την επέπληξε η πρόεδρος της Βουλής.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By