Τρίτη, 14 Ιουλίου, 2020

Συνεργασία ΔΗΜΑΡ- ΣΥΡΙΖΑ προτείνει ο Φ. Κουβέλης

Ο κ. Κουβέλης ανάφερε ότι έχει επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τον Αλέξη Τσίπρα

kouvelis960_300514iii

Με εισήγηση του στην πολύωρη κοινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ μαζί με την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος που διήρκεσε μέχρι αργά τα μεσάνυχτα ο πρόεδρος του κόμματος, Φώτης Κουβέλης, έκανε εισήγηση για συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Κουβέλης στην εισήγησή του ανάφερε ότι έχει επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τον Αλέξη Τσίπρα, χωρίς να προσδιορίσει ακριβώς τον χρόνο, και έχει συζητήσει την εκλογική συνεργασία των δύο κομμάτων.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες δεν ειπώθηκαν περισσότερες λεπτομέρειες ωστόσο αρκετά στελέχη και ορισμένοι βουλευτές εξέφρασαν έντονες διαφωνίες και αντιρρήσεις με βασικό επιχείρημα τον κίνδυνο να «απορροφηθεί», η ΔΗΜΑΡ από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Όσον αφορά στη στάση των βουλευτών κατά την δεύτερη ψηφοφορία για την προεδρική εκλογή αυτή δεν θα αλλάξει και θα ψηφίσουν παρών καθώς εκτιμήθηκε ότι η πρόταση του πρωθυπουργού δεν αλλάζει τα δεδομένα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε η ΔΗΜΑΡ, τα παριστάμενα μέλη των δύο οργάνων αποφάσισαν ομόφωνα ότι οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ θα καταψηφίσουν την πρόταση προεδρικής εκλογής που έφερε η κυβέρνηση και στην αυριανή δεύτερη ψηφοφορία, και στην τρίτη, της 29ης Δεκεμβρίου, με το σκεπτικό ότι η ΔΗΜΑΡ δεν προτίθεται να συμβάλει στη συντήρηση των αδιέξοδων πολιτικών που ακολουθούνται.

Από τη συνεδρίαση απουσίαζε ο βουλευτής Θωμάς Ψύρρας που μαζί με τον Νίκο Τσούκαλη και την Νίκη Φούντα έχουν υπογράψει το κείμενο των οκτώ βουλευτών για την εξεύρεση συναινετικής λύσης.

Οι συζητήσεις με τον ΣΥΡΙΖΑ αυτή τη στιγμή είναι σε πλήρη εξέλιξη. Η πρόταση του κ. Κουβέλη, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι η ΔΗΜΑΡ να κρατήσει την κομματική της αυτοτέλεια, ενώ η πλευρά Τσίπρα απαντά ότι σε καμία περίπτωση δεν θέλει να διακινδυνεύσει το μπόνους των 50 εδρών για το πρώτο κόμμα.

Ωστόσο δεν έχουν παρθεί ακόμη αποφάσεις και δεν αποκλείεται η συμμετοχή στελεχών τη ΔΗΜΑΡ στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ χωρίς τη διάλυση ή την αναστολή λειτουργίας της Αγίου Κωνσταντίνου.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By