Τρίτη, 2 Ιουνίου, 2020

Στα κέρδη επανήλθε η Wall Street εν μέσω αισιοδοξίας για το εμπόριο

Με κέρδη έκλεισε η Wall Street, έπειτα από το tweet του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ ότι Κινέζοι αξιωματούχοι έρχονται αυτή την εβδομάδα για να κλείσουν την εμπορική συμφωνία, καθώς καθησύχασε τις ανησυχίες των επενδυτών για την εμπορική διαμάχη των δύο οικονομιών.

Ο Dow Jones Industrial Average κατέγραψε άνοδο 152 μονάδες, μετά από μια απώλεια 470 μονάδων στην προηγούμενη συνεδρίαση, ενώ ο S&P 500 έκλεισε με κέρδη 0,41% και ο Nasdaq Composite με 0,33%.

Την ανησυχία των επενδυτών για την πορεία των εμπορικών συνομιλιών ΗΠΑ-Κίνας πυροδότησαν οι προειδοποιήσεις του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ την Κυριακή για αύξηση του ύψους των δασμών από το 10% στα 25% την Παρασκευή, εάν δεν έχει υπάρξει συμφωνία.

Το Πεκίνο θα στείλει πάντως στην Ουάσινγκτον τον κορυφαίο οικονομικό διαπραγματευτή του, τον αντιπρόεδρο Liu He για τη συνέχιση των συνομιλιών την Πέμπτη, με τα χρονικά περιθώρια για την επίτευξη μιας συμφωνίας να είναι πλέον ασφυκτικά

Στο μεταξύ, την επενδυτική προσοχή συγκεντρώνουν και οι ανακοινώσεις των εταιρικών αποτελεσμάτων που βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Η Lyft ανακοίνωσε τα πρώτα τριμηνιαία αποτελέσματα από την αρχική δημόσια προσφορά του περασμένου Μαρτίου, με την εταιρεία υπηρεσιών μεταφοράς επιβατών να ανακοινώνει ζημιές που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Συρρίκνωση ζημιών ανακοίνωσε από την πλευρά της η εταιρεία προϊόντων ομορφιάς Coty Inc. ενώ τα έσοδα υποχώρησαν 10,4%, χάνοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Καλύτερα των εκτιμήσεων ήταν εξάλλου τα κέρδη της TripAdvisor Inc. για το τελευταίο τρίμηνο, παρά την υποχώρηση των εσόδων, ενώ η εταιρεία ηλεκτρονικών παιχνιδιών Electronic Arts. Inc. έδωσε στη δημοσιότητα αισιόδοξες προβλέψεις για το 2020.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By