Κυριακή, 29 Μαρτίου, 2020

ΣτΕ: Αναπροσαρμογή αντικειμενικών αξιών από τον Μάιο

Συνεχίζεται το θρίλερ μετά την απόφαση «βόμβα» του ΣτΕ

eniaios foros idioktisias akinitwn enfia

Ξαναχτυπά το Συμβούλιο της Επικρατείας σχετικά με τις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων και ζητά από την αναδρομική προσαρμογή τους από τις 21 Μαΐου 2015.

Σήμερα άλλωστε αναμένεται να παραδοθεί στον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο το πόρισμα της ειδικής επιτροπής η οποία είχε συσταθεί στο υπουργείο Οικονομικών με αντικείμενο ακριβώς την προσαρμογή των αντικειμενικών αξιών στο επίπεδο των εμπορικών τιμών.

Η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών δεν έχει καταλήξει ακόμα πώς θα κινηθεί με το θέμα αυτό, καθώς η απόφαση έχει μεγάλο αντίκτυπο στην φορολογία ακινήτων και συγκεκριμένα στον καθορισμό του ΕΝΦΙΑ.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης έχει δημόσια δηλώσει ότι η απόφαση του ΣτΕ ουδόλως επηρεάζει το ύψος του ΕΝΦΙΑ για το 2015.

Στον βαθμό όμως όπου το υπουργείο Οικονομικών προχωρήσει άμεσα, όπως εξετάζεται, στην προσαρμογή των τιμών ζώνης, είναι ανοικτό το ενδεχόμενο ο νέος φόρος ακινήτων, ο οποίος μελετάται να αντικαταστήσει τον ΕΝΦΙΑ το 2016, να υπολογιστεί με βάση τις νέες τιμές.

By