Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2019

Steak House by Kiku, επιστρέφει 13 Σεπτεμβρίου

Μοναδικές πρώτες ύλες, άριστες κοπές, σοβαρό ψήσιμο και ζηλευτή κάβα.

Μοναδικό στο είδος του εστιατόριο-κρεοπωλείο υψηλού επιπέδου, που δημιουργεί νέο στιλ στα εξειδικευμένα ρεστοράν για κρέας.

Μπαίνεις, λοιπόν, βράδυ στο μαγαζί, με τους γκρι τοίχους στολισμένους με διάφορα προϊόντα .Στο βάθος το μαύρο χασάπικο φωτίζει λίγο το χώρο, συναντάς  μια σειρά ψυγείων γεμάτων διαμαντάκια –Kobe, Wagyu, Charolais, Simmental, Black Angus και σία–, ενώ δίπλα, σε ένα μεγάλο ορθογώνιο και μαύρο ψυγείο dry ageing, ωριμάζουν τεράστια κομμάτια σπανιόλικης αγελάδας Rubia Galega. 

 Ο χώρος είναι απλός, αλλά πολύ όμορφα διαμορφωμένος και σε κερδίζει με τη μία. Το πάτωμα από ελαφρώς άγριο ξύλο δένει με το μαύρο ταβάνι με τα κρεμαστά ξύλα, εκπέμποντας έτσι φιλόξενη θέρμη.

Ο ήχος από τα μεγάλα ηχεία είναι πραγματικά τζάμι και οι μουσικές (από ωραία ηλεκτρονικά χαλιά μέχρι πολύ καλά electro-ethnic) δίνουν έξτρα ζωντάνια.

«Προχώ» κρεατολαγνεία Όπως καταλαβαίνετε, δεν υπάρχουν και πολλά λαχανικά εδώ. Αντιθέτως, θα βρείτε πολύ ψαγμένες εκδοχές σερβιρίσματος του κρέατος.

Η θέση: Ένα τετράγωνο από την λεωφόρο Κηφησίας, στην εμπορική πιάτσα του Ψυχικού δίπλα από όλα τα καφέ.

Η ατμόσφαιρα: Ενα μπουτίκ, πολυτελές εστιατόριο με χασάπικο στο Ψυχικό, φόρεσε ξύλο, δέρμα και πέτρα, κάνει ατμόσφαιρα με χαμηλό φωτισμό και δυνατή μουσική, και εντυπωσιάζει με μια ζηλευτή κάβα κρασιών. Τα τραπέζια αεράτα, σε απόσταση το ένα από το άλλο, και στο φόντο τα ψυγεία με τα κρεατικά.

Το φαγητό: Στο επίκεντρο φυσικά είναι το κρέας. Γύρω του χτίζεται ένα μεγάλο μενού, του οποίου την επιμέλεια έχει ο σεφ Μάνος Ευσταθίου. Πρώτη ύλη εγγυημένη, με ότι πιο εκλεκτό υπάρχει στην αγορά κρέατος, ιδιαίτερες ράτσες όπως charolais και limousin, κρέατα ωρίμανσης (dry aged), waguy και black angus, ενώ σύμφωνα με τα λεγόμενά τους φέρνουν κρέας από 15 από τα 20 top σφαγεία του κόσμου.

Από την άλλη, ο σεφ έχει καλό χέρι και ξέρει τι κάνει, τιμά τη πρώτη ύλη και βγάζει πιάτα με βαθιά νοστιμιά, έξυπνους συνδυασμούς υλικών και καλές εκτελέσεις.

Επιπλέον πληροφορίες: Ό,τι φάτε κι ό,τι πιείτε, πωλείται και για το σπίτι. Ανοιχτά καθημερινά εκτός Κυριακής, 19.00-01.00

Steak House by Kiku

Περικλέους 7, Ψυχικό

Tηλ. 0030 210 6776759

By