Σάββατο, 18 Ιανουαρίου, 2020

Στη βόρεια Γαλλία εντοπίστηκαν οι δράστες της επίθεσης στην Charlie Hebdo

Αναγνωρίστηκαν από τον διευθυντή ενός πρατήριου καυσίμων

parisi

Στην Πικαρδία, στη βόρεια Γαλλία, εντοπίστηκαν το πρωί της Πέμπτης οι δύο ύποπτοι ως δράστες της φονικής επίθεσης στα γραφεία της εφημερίδας Charlie Hebdo.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες τα δύο αδέλφια, Σερίφ και Σαΐντ Κουασί, που σκόρπισαν τον θάνατο χθες στην «καρδιά» του Παρισιού αναγνωρίστηκαν από τον διευθυντή ενός πρατήριου καυσίμων κοντά στο Βιλιέ-Κοτερέ, ο οποίος ειδοποίησε τις αρχές.

Ακόμη, όπως μεταδίδει η Le Figaro, επικαλούμενη αυτόπτες μάρτυρες, οι δράστες φορούν κουκούλες, επιβαίνουν σε ένα γκρι Renault Clio και είναι βαριά οπλισμένοι με καλάσνικοφ καιεκτοξετήρες ρουκετών.

charlie1

Αυτή την ώρα είναι σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση των γαλλικών αρχών για τη σύλληψη των δραστών η ταυτότητα ενός εκ των δυο βρέθηκε χθες στο αυτοκίνητο που είχαν εγκαταλείψει μετά την επίθεση στην εφημερίδα.

Ο φερόμενος ως συνεργός τους που παραδόθηκε τη νύχτα στην αστυνομία στη βορειο-ανατολική Γαλλία, ο 18χρονος Μουράντ Χαμίντ είναι ο κουνιάδος του Σερίφ Κουασί και θεωρείται ύποπτος ότι βοήθησε τους δύο σκοπευτές.

charlie2

Ο Χαμίντ παραδόθηκε στην αστυνομία της πόλης Σαρλβίλ-Μεζιέρ, αφού είδε το όνομά του να κυκλοφορεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπως εξήγησε πηγή προσκείμενη στην έρευνα.

Πάντως, χρήστες του Διαδικτύου που παρουσιάζονταν ως συμμαθητές του Χαμίντ είχαν δηλώσει νωρίτερα σε μηνύματά τους στο Twitter ότι ο Μουράντ Χαμίντ ήταν στην ώρα του μαθήματος μαζί τους στο λύκειο, την ώρα της επίθεσης χρησιμοποιώντας τη λέξη κλειδί «ΜουράντΧαμίντΑθώος».

Χώροι μουσουλμανικής λατρείας στόχος επιθέσεων σε τρεις πόλεις της Γαλλίας

Παραδόθηκε ο ένας από τους δράστες του μακελειού στο Παρίσι

Νέο επεισόδιο με πυροβολισμούς στη Γαλλία

By