Πέμπτη, 4 Ιουνίου, 2020

Στην κοινοπραξία της Royal Sugar τα δύο εργοστάσια της ΕΒΖ

Την υπογραφή σύμβασης μίσθωσης των δύο εργοστασίων της εταιρίας σε Πλατύ και Σέρρες με την κοινοπραξία Συνεταιριστική Τράπεζα Κεντρικής Μακεδονίας- Royal Sugar, έναντι τιμήματος 490.000 ευρώ χωρίς τον ΦΠΑ φέρεται να αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο της ΕΒΖ σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο η απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της ΕΒΖ ήταν ομόφωνη ενώ η συνεδρίασή του πραγματοποιήθηκε με πέντε μέλη, αφού τα δύο -η νομικός Κωστούλα Πάτουχα και το ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος, Στέλλα Καραγιάννη- παραιτήθηκαν το περασμένο Σάββατο.

Στην πρόσκληση που είχε απευθύνει η διοίκηση της ΕΒΖ για τη μίσθωση των δύο εργοστασίων είχε ανταποκριθεί και η «Innovation Brain» του Λούκας Φέκερ.

Σε κατάληψη των γραφείων της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης (ΕΒΖ) στη Θεσσαλονίκη προχώρησαν αργά το μεσημέρι τευτλοπαραγωγοί της Βόρειας Ελλάδας, ζητώντας από το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων «εγγυήσεις για την αποπληρωμή του προϊόντος που θα παραδώσουν στον μισθωτή των εργοστασίων της εταιρείας σε Πλατύ και Σέρρες για 28 μήνες. Αυτό τόνισε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος των τευτλοπαραγωγών Κεντρικής Μακεδονίας , Σάκης Πίππας, προσθέτοντας:

«Στη σύμβαση που πρόκειται να υπογραφεί για τη μίσθωση των εργοστασίων, για την οποία μας ενημέρωσαν από τη διοίκηση της ΕΒΖ, δε αναφέρεται το πώς θα πάρει ο μισθωτής τα τεύτλα, ούτε όμως υπάρχουν όροι για το πώς θα πληρωθούμε εμείς. Χωρίς διαβεβαιώσεις και εγγυήσεις από το υπουργείο, είμαστε μετέωροι και εκτεθειμένοι. Να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους».

Μεταξύ άλλων, ο κ.Πίππας επισήμανε ότι “με βάση τα όσα ακούγονται, ο μισθωτής θα παραλάβει τα τεύτλα μας και θα τα διαθέσει για βιοαέριο και ζωοτροφές και όχι για την παραγωγή ζάχαρης, αυτό σημαίνει απώλεια εισοδήματος για τους παραγωγούς και ποιος θα μας την καλύψει».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By