Τετάρτη, 20 Μαρτίου, 2019

Στις «συμπληγάδες» των 53+ και του «συντρόφου» Πάνου Καμμένου ο Τσίπρας

Μπορεί την επικαιρότητα να την έχουν επισκιάσει τα όσα διαδραματίζονται στην Συρία, ωστόσο στην εσωτερική πολιτική σκηνή και κυρίως στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος υπάρχει δυσφορία τόσο για τους χειρισμούς του Αλέξη Τσίπρα, όσο και για την κάλυψη του Πάνου Καμμένου.

Ο υπουργός Άμυνας έχει καταφέρει με την στάση του να διχάσει τον ΣΥΡΙΖΑ, με τα στελέχη που πρόσκεινται στον πρωθυπουργό να τον ανέχονται και τα υπόλοιπα να αντιδρούν.

Στην Κουμουνδούρου το κλίμα για τον Πάνο Κάμμενο είναι σχεδόν εχθρικό σε σχέση με εκείνο που επικρατεί στο Μαξίμου. Η ομάδα των «53» είναι εκείνη που βγαίνει ουσιαστικά μπροστά θέτοντας μια σειρά από ζητήματα, αφήνοντας μάλιστα αιχμές εναντίον του κυβερνητικού εταίρου.

Δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά που η ομάδα των «53» εκφράζει τις ενστάσεις της για την στάση του Αλέξη Τσίπρα απέναντι σε μια σειρά από θέματα που απασχολούν την επικαιρότητα, όπως συνέβη και με το κλίμα σκανδαλολογίας που επιχείρησε να δημιουργήσει η κυβέρνηση με την υπόθεση της Novartis.

Μάλιστα η παρουσία του Πάνου Σκουρλέτη που δεν είναι μέλος, στην κλειστή συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή προκάλεσε πολλά ερωτήματα, ενώ παράλληλα φαίνεται η συγκεκριμένη ομάδα να ισχυροποιείται ακόμη περεταίρω με την ένταξη ενός κορυφαίου στελέχους. Στην σύσκεψη εκτός από τον υπουργό Εσωτερικών, συμμετείχαν μεταξύ άλλων οι Ευκλείδης Τσακαλώτος, Έφη Αχτσιόγλου, Αλέξης Χαρίτσης, Θεανώ Φωτίου, Μερόπη Τζούφη, Θεόδωρος Δρίτσας και Τασία Χριστοδουλοπούλου

Σύμφωνα με πληροφορίες, επικράτησε γκρίνια για τον παραγκωνισμό του κόμματος και την λειτουργία των οργάνων καθώς όπως υποστήριξαν υπολειτουργούν και οι συνεδριάσεις τους είναι ουσιαστικά τυπικές.

Έντονη δυσφορία επικράτησε για τον Πάνο Καμμένο και για τις τοποθετήσεις του στα εθνικά θέματα οι οποίοι δημιουργούν προβλήματα στην εξωτερική πολιτική της χώρας. Παράλληλα υποστήριξαν ότι η συνεργασίας των δύο κομμάτων δεν μπορεί να συνεχιστεί μετά τις εκλογές.

Όσον αφορά την οικονομία όλοι τόνισαν την ανάγκη να βγει η χώρα από τα μνημόνια προκειμένου να μπορέσει η κυβέρνηση να εφαρμόσει μέρος του προγράμματος της. Με αυτό τον τρόπο εκτίμησαν ότι μπορεί να αντιστραφεί το κλίμα που υπάρχει στην κοινωνία.

Εκτός από την διαφοροποίηση τους στα ελληνοτουρκικά και το Σκοπιανό, οι ΑΝΕΛ βάλουν και εναντίον του «Κινήματος Αλλαγής» που το τελευταίο διάστημα και με αφορμή την Συνταγματική Αναθεώρηση έχει έρθει πιο κοντά με τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ παράλληλα και από το Μαξίμου φλερτάρουν με τον νέο πολιτικό φορέα της κεντροαριστεράς. Το γεγονός αυτό έχει θορυβήσει τον Πάνο Καμμένο το κόμμα του οποίου μετά από αρκετό καιρό εξέδωσε ανακοίνωση εναντίον της Φώφης Γεννηματά.

«Η κ. Γεννηματά και το μεταλλαγμένο ΠΑΣΟΚ νομίζει ότι μπορεί να εμπαίζει τον ελληνικό λαό με μια δήθεν «νέα» προσπάθεια που είναι όμως καταδικασμένη να την πάρει… ο άνεμος, αφού το ΑΦΜ μεν αλλάζει, το αποτυχημένο πολιτικό προσωπικό που συμμετέχει παραμένει το ίδιο», ανέφερε μεταξύ άλλων η δήλωση της εκπροσώπου τύπου των ΑΝΕΛ Μανταλένας Παπαδοπούλου.

By