Σάββατο, 15 Αυγούστου, 2020

Στις Βρυξέλλες σήμερα ο Κοτζιάς για την σύνοδο των ΥΠΕΞ

Στη πρωτεύουσα του Βελγίου μεταβαίνει σήμερα ο Νίκος Κοτζιάς προκειμένου να παρευρεθεί στη σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών της Ευρωζώνης

kotzias14991

Στις Βρυξέλλες μεταβαίνει σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, προκειμένου να συμμετάσχει στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ε.Ε. και στην Υπουργική Συνάντηση της Ε.Ε. με το Συμβούλιο Χωρών του Κόλπου.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων των υπουργών Εξωτερικών της Ε.Ε. αναμένεται να βρεθεί η κατάσταση στην Τουρκία υπό τη σκιά της αποτυχημένης απόπειρας πραξικοπήματος, ενώ έμφαση θα δοθεί και στο ζήτημα της τρομοκρατίας, με αφορμή και την πρόσφατη τρομοκρατική επίθεση στη Νίκαια της Γαλλίας.

Στα συμπεράσματα του Συμβουλίου αναμένεται ότι θα υπάρχει αναφορά στην ανάγκη να υπάρξει στην Τουρκία αυτοσυγκράτηση και να αποκατασταθεί η ομαλότητα στη χώρα.

Τέλος, στην ημερήσια διάταξη της Υπουργικής Συνάντησης Ε.Ε. – Συμβουλίου Χωρών του Κόλπου (EU – GCC) περιλαμβάνεται η κατάσταση στο Ιράκ, τη Συρία, το Λίβανο, την Υεμένη καθώς και η συνολική σχέση της Ε.Ε. με τις χώρες του Κόλπου.

(Visited 1 times, 1 visits today)