Κυριακή, 25 Αυγούστου, 2019

Στο 4,1% η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση για τις Ευρωεκλογές

Tο 67% των ερωτηθέντων απάντησε πως θα ψηφίσει στις ευρωεκλογές το ίδιο κόμμα με αυτό που θα ψηφίσει στις εθνικές εκλογές.

Μικρότερο προβάδισμα δίνει στην Νέα Δημοκρατία δίνει νέα δημοσκόπηση της ΚΑΠΑ Research για τις ευρωεκλογές ορίζοντας την διαφορά μεταξύ ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ στο 4,1%.

Ειδικότερα στο ερώτημα «Εάν την επόμενη Κυριακή είχαμε ευρωεκλογές, εσείς ποιό κόμμα είναι πιό πιθανό να ψηφίζατε;» η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 24,3% και ο ΣΥΡΙΖΑ 20,2. Στην τρίτη θέση βρίκσεται η Χρυσή Αυγή με 8,1%, ακολουθεί το Κίνημα Αλλαγής με 5,5 και το ΚΚΕ με 5%. Το ποσοστό του «Λευκού/Άκυρου – Δεν έχω αποφασίσει – Δεν θα ψήφιζα» υπλογίζεται αθροιστικά στο 18,3%.

Ωστόσο αξίζει να σημειωθεί ότι το 67% των ερωτηθέντων απάντησε πως θα ψηφίσει στις ευρωεκλογές το ίδιο κόμμα με αυτό που θα ψηφίσει στις εθνικές εκλογές, ενώ το 26% θα ψηφίσει άλλο κόμμα.

Η πρόθεση ψήφου για ευρωεκλογές σύμφωνα με την δημοσκόπηση της ΚΑΠΑ Research που δημοσιεύεται στο Έθνος της Κυριακής

ΝΔ: 24,3%
ΣΥΡΙΖΑ: 20,2%
Χρυσή Αυγή: 8,1%
Κίνημα Αλλαγής: 5,5%
ΚΚΕ: 5%
Ελληνική Λύση: 2,9%
Το Ποτάμι: 2,1%
Ανεξάρτητοι Έλληνες: 2%
Ένωση Κεντρώων: 2,4%
Λαϊκή Ενότητα: 1,4%

Επίσης το 11,2% απάντησε πως δεν έχει αποφασίσει τι θα ψηφίσει και το 5,2% «δεν ψηφίζω» και το 7% των ερωτηθέντων απάντησε «δεν ξέρω/δεν απαντώ».

Τέλος στο ερώτημα «εάν από την αύξηση του κατώτατου μισθού, την έξοδο στις αγορές, την αποχώρηση των ΑΝΕΛ από την κυβέρνηση και την κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών βγαίνουν περισσότερο κερδισμένοι ή χαμένοι οι κύριοι Τσίπρας και Μητσοτάκης» το 62% απαντά ότι ο πρωθυπουργός βγαίνει «χαμένος ή μάλλον χαμένος», έναντι 33% που απαντά «κερδισμένος ή μάλλον κερδισμένος». Τα αντίστοιχα ποσοστά για τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι 60 και 37%.

By