Σάββατο, 28 Μαρτίου, 2020

Süddeutsche Zeitung: Μίζες 315.000 ευρώ για την επέκταση του μετρό της Αθήνας

Για μίζες ύψους 315.οοο ευρώ, που διοχέτευσαν οι γερμανικοί σιδηρόδρομοι σε Έλληνες «αρμοδίους» για την επέκταση του μετρό της Αθήνας μέσω φορολογικών παραδείσων, κάνει λόγο δημοσίευμα της εφημερίδας  Süddeutsche Zeitung.

fosphotos.com | Alexandros Katsis
fosphotos.com | Alexandros Katsis

Ο συντάκτης της γερμανικής εφημερίδας, Κλάους Οττ μιλώντας στη Deutsche Welle ανέφερε: «Σύμφωνα με την εισαγγελία της Φραγκφούρτης δόθηκαν χρήματα με τη βοήθεια εταιρίας στα νησιά της Μάγχης, συγκεκριμένα πρόκειται για εταιρία συμβούλων με έδρα τη νήσο Τζέρσεϊ.

Τα χρήματα αυτά λοιπόν διοχετεύθηκαν στην Ελλάδα και με αυτά δωροδοκήθηκαν κάποιοι που ήταν αρμόδιοι για την κατασκευή της γραμμής μετρό από το αεροδρόμιο προς το κέντρο της Αθήνας, προς το λιμάνι και προς την Κόρινθο».

Οι μίζες, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, δόθηκαν για την παροχή υπηρεσιών συμβούλων, χωρίς να έχει καταστεί μέχρι στιγμής γνωστό εάν πρόκειται για συμβούλους,  τεχνοκράτες, δημοσίους υπαλλήλους ή ακόμα και για πολιτικά πρόσωπα.

«Το ποιος πήρε εν τέλει τα χρήματα, αυτό είναι κάτι που η εισαγγελία της Φραγκφούρτης προφανώς δεν έχει καταφέρει να εντοπίσει μέχρι στιγμής. Κατ΄αρχήν οι έρευνες επικεντρώνονται εδώ στη Γερμανία και στα όσα συμβαίνουν στους γερμανικούς σιδηροδρόμους», δήλωσε ο κ.Οττ.

Πηγή: Deutsche Welle

By