Δευτέρα, 30 Μαρτίου, 2020

Συμμαχία παγκόσμιων «γιγάντων» σούπερ μάρκετ αλλάζει τα πάντα στο καλάθι της νοικοκυράς

Carrefour και Tesco έδωσαν τα χέρια με στόχο να ανεβάσουν κατά πολύ τον πήχη του ανταγωνισμού.

Tesco και Carrefour, οι μεγαλύτερες αλυσίδες σούπερ μάρκετ σε Ηνωμένο Βασίλειο και Ευρώπη αντίστοιχα, ανακοίνωσαν την Δευτέρα τη δημιουργία μιας «μακροχρόνιας, στρατηγικής συμμαχίας».

Όπως δήλωσαν οι δύο εταιρείες, αποφάσισαν να ενοποιήσουν τους στόχους τους με σκοπό να μειώσουν τα κόστη και να παρέχουν στους καταναλωτές προϊόντα καλύτερης ποιότητας, τιμής, και επιλογών, μέσω μιας παγκόσμιας συμμαχίας η οποία θα αφορά και τα αγαθά δικής τους ετικέτας, αλλά και μια σειρά από άλλες υπηρεσίες.

Η συμφωνία αυτή αρχικά αναμένεται να κρατήσει τρία χρόνια.

Είναι βέβαιο πως το deal αυτό θα επηρεάσει κατά πολύ και τον ανταγωνισμό. Η Tesco αντιμετωπίζει την εσωτερική κόντρα από την Sainsbury’s, η οποία νωρίτερα φέτος ανακοίνωσε την εξαγορά της αλυσίδας Asda από την Walmart. Μάλιστα, μόλις ολοκληρωθεί το deal, τότε η Tesco θα πέσει στη δεύτερη θέση της βρετανικής αγοράς.

Όσον αφορά την παγκόσμια αγορά, Tesco και Carrefour έχουν να αντιμετωπίσουν την τεράστια επέκταση της Amazon, η οποία ήδη έχει ξεκινήσει να εισέρχεται στην ευρωπαϊκή αγορά προϊόντων μαναβικής. Ειδικά η Carrefour, έχει παράλληλα να διαχειριστεί και τη δικής της προσπάθεια να μειώσει τις τιμές ενώ επεκτείνεται στην αγορά της Κίνας και της Βραζιλίας.

Πάντως, μέσα στη χρονιά η εταιρεία από τη Γαλλία έγινε η πρώτη αλυσίδα λιανικής η οποία θα πουλά τα προϊόντα της μέσω των μηχανών αναζήτησης της Google.

By