Πέμπτη, 2 Απριλίου, 2020

Συνάντηση Γεννηματά – Σημίτη με φόντο τις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ

Εξελίξεις στην κεντροαριστερά – Το… τρίτο συνέδριο θα είναι το τελικό – Ιδρυτικό και εκλογικό 

Συνάντηση με τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη είχε η Φώφη Γεννηματά το πρωί της Τετάρτης.

Η συνάντηση έγινε στο γραφείο του κ. Σημίτη στη Βουλή και τη ζήτησε, σύμφωνα με πληροφορίες η κυρία Γεννηματά.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες τον ενημέρωσε για τις τελευταίες εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ και τον σχεδιασμό της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για τη συγκρότηση ενιαίου πολιτικού φορέα.

Στο ΠΑΣΟΚ τα γεγονότα του τελευταίου πενθημέρου (ΚΕ το Σάββατο, ΚΟ την Τρίτη) είναι «επεισόδια» της επώδυνης, όπως αποδεικνύεται, δημιουργίας του νέου φορέα της κεντροαριστεράς.

Στην ομιλία της η κυρία Γεννηματά, που φαίνεται να επικράτησε στον πρώτο γύρο, έδειξε τον οδικό χάρτη:

– Συνέδριο θέσεων της Συμπαράταξης τον Ιούνιο με διακομματική σύνθεση και χαρακτήρα (ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, Κινήσεις, ΚΙΔΗΣΟ, ΕΔΕΜ).

– Έκτακτο συνέδριο θέσεων του ΠΑΣΟΚ το Φθινόπωρο (όπως θα κάνουν και τα άλλα κόμματα, ώστε όλα να αποφασίσουν για το μέλλον τους και τη συμμετοχή τους ή όχι στον νέο φορέα)
Ιδρυτικό συνέδριο του νέου φορέα και εκλογή αρχηγού από τη βάση (μπορεί και να αλλάξει η σειρά)

Στη Χαριλάου Τρικούπη πιστεύουν ότι η ομάδα Ανδρουλάκη, σε συνεννόηση με το Ποτάμι και την Ώρα Αποφάσεων ήθελε να ανακόψει την πορεία ανάκαμψης του ΠΑΣΟΚ. Με στόχο να αμφισβητήσουν την ηγεσία της, ακόμη και πριν από τις εκλογές.

Αντίθετα, Ανδρουλάκης και Ξεκαλάκης εκτιμούν ότι η κυρία Γεννηματά έχει βολευτεί με τη Συμπαράταξη και έχει θέσει σε δεύτερη μοίρα την ίδρυση νέου φορέα, στόχο που αποτελεί εντολή του συνεδρίου του 2015.

Αυτή τη στιγμή κανείς δε μπορεί να προβλέψει το τι θα συμβεί στη συνέχεια. Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει πάντως στο πλευρό της την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, καθώς χθες εξασφάλισε το «ναι» όλων των βουλευτών στο χρονοδιάγραμμα των τριών συνεδρίων.

Όλων; Πλην ενός. Καθώς πρέπει να σημειωθεί ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος ήταν στο Στρασβούργο. Ο πρώην πρόεδρος του κόμματος απουσίαζε και από την Κεντρική Επιτροπή, καθώς έχει αποφασίσει να μείνει για ένα διάστημα μακριά από τις εσωκομματικές εξελίξεις.

Σε κάθε περίπτωση, ένα νέο πολιτικό σήριαλ ξεκίνησε, διεκδικώντας το ενδιαφέρον των πολιτών. Το αν θα κάνει «γκελ» στο κοινό των ψηφοφόρων, μένει να αποδειχτεί.

By