Κυριακή, 12 Ιουλίου, 2020

Συνάντηση Σταϊκούρα – Λε Μερ: Ο κορωνοϊός και οι επιπτώσεις του στην οικονομία στο επίκεντρο της συζήτησης

Η επιδημία του κορωνοϊού επισκίασε και την συνάντηση των υπουργών Οικονομικών Ελλάδος και Γαλλίας, κυρίων Χρήστου Σταϊκούρα και Μπρούνο Λε Μερ. Το θέμα συζητήθηκε στη μεταξύ τους συνάντηση που είχαν στην Αθήνα.

Και ενώ η είδηση θα ήταν πως ξεκάθαρα ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών δηλώνει ότι στηρίζει την Ελλάδα στα αιτήματα για πρόσθετο δημοσιονομικό χώρο για φοροελαφρύνσεις αξιοποιώντας δαπάνες για το Μεταναστευτικό και αλλάζοντας την χρήση ANFA’s και SMP’s ώστε να χρηματοδοτήσουν επενδύσεις, στις κοινές δηλώσεις των υπουργών αποκαλύφθηκε πως όλοι πλέον τώρα τρέχουν για να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες του Κορωνοϊού.

«Μόνο η Γαλλία δέχεται 2,5 εκατομμύρια Κινέζους τουρίστες το χρόνο» τόνισε ο Γάλλος υπουργός, δηλώνοντας ότι ανησυχεί για επιβράδυνση της Ευρωπαϊκής και Παγκόσμιας Οικονομίας, αλλά και για την εξάρτησή της ευρωπαϊκής από την κινεζική βιομηχανία που σε ορισμένους κλάδους όπως τα φάρμακα φτάνει στο 75% ή 80%. «Το σκηνικό αλλάζει» όπως ανέφερε «και για αυτό πρέπει να δούμε τρόπους να περιορίσουμε αυτήν την εξάρτηση».

Υγεία, Ναυτιλία και Τουρισμός είναι και στην Ελλάδα από τα πρώτα πεδία ανησυχίας. Αν και οικονομικοί παράγοντες λένε πως δεν έχουν ποσοτικοποιηθεί τυχόν επιπτώσεις, στην κυβέρνηση ετοιμάζουν σχέδιο δράσης που αναμένεται να γίνει γνωστό τις επόμενες μέρες. Μάλιστα δρομολογούνται και συσκέψεις με εκπροσώπους των φορέων για αξιολόγηση της κατάστασης στο αμέσως προσεχές διάστημα.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By