Τετάρτη, 23 Μαΐου, 2018

ΣΥΡΙΖΑ για το βίντεο της Ν.Δ: Απόδειξη του πολιτικού της εξευτελισμού

Απάντηση στο βίντεο που συνέθεσε η ΝΔ με δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών για το θέμα της αξιολόγησης, έδωσε το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

«Στην κρισιμότερη φάση της διαπραγμάτευσης για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης», σημειώνεται στην ανακοίνωση του κυβερνώντος κόμματος, «η ΝΔ επέλεξε, αντί απαντήσεων, να αναρτήσει βίντεο-κοπτοραπτική με δηλώσεις στελεχών της κυβέρνησης. Δεν φτάνει που υπονομεύει τη διαπραγμάτευση εντός και εκτός των συνόρων της χώρας, έχει το θράσος να κάνει και βίντεο, ως άλλη μια απόδειξη του πολιτικού της εξευτελισμού. Τι είναι, όμως, αυτό που λείπει από το βίντεο της ΝΔ;», είναι το, ρητορικό, ερώτημα του ΣΥΡΙΖΑ που απαντά στη συνέχεια: «Φυσικά, αυτό που δεν τολμάει να εκστομίσει μπροστά στον ελληνικό λαό: τη θέση της αναφορικά με την αξιολόγηση.

Θα μας διαφωτίσει, επιτέλους, το κόμμα του Κ. Μητσοτάκη για τη θέση του σχετικά με τις παράλογες απαιτήσεις του ΔΝΤ; Θα μας πει αν συμφωνεί με τις εκτιμήσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σχετικά με την πορεία της ελληνικής οικονομίας; Ή θα πάει στον κ. Σόιμπλε να κάνει καμιά παρουσίαση πίσω από κλειστές πόρτες;», είναι τα ερωτήματα που θέτει το κυβερνών κόμμα στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Υπενθυμίζεται ότι το βίντεο, διάρκειας περίπου ενός λεπτού, αρχίζει με ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή στις 28 Σεπτεμβρίου 2016, όταν και αναφέρει πως «η αξιολόγηση θα κλείσει στην ώρα της».

Στο βίντεο της Πειραιώς υπάρχουν δηλώσεις της Έφης Αχτσιόγλου, του Αλέκου Φλαμπουράρη, του Δημήτρη Τζανακόπουλου και του Ευκλείδη Τσακαλώτου, οι οποίοι εκτιμούσαν ότι θα υπήρχε συμφωνία στο Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου.

By