Πέμπτη, 2 Ιουλίου, 2020

Tο «Fire Phone» της Αmazon

Στόχος της Amazon είναι να εισέλθει στην αγορά κινητής τηλεφωνίας επιδιώκοντας να διεκδικήσει κομμάτι από την «πίτα» που κατά κύριο λόγο μοιράζονται η επίσης Apple και η Samsung

firephone-amazon

Η Amazon ανακοίνωσε την κυκλοφορία του νέου «έξυπνου» κινητού της τηλεφώνου με την ονομασία Fire Phone. Την παρουσίαση έκανε ο διευθύνων σύμβουλος της Amazon, Τζεφ Μπέζος.

Στόχος της Amazon είναι να εισέλθει στην αγορά κινητής τηλεφωνίας επιδιώκοντας να διεκδικήσει κομμάτι από την «πίτα» που κατά κύριο λόγο μοιράζονται η επίσης Apple και η Samsung.

Το νέο μοντέλο διαθέτει τρισδιάστατη οθόνη ενώ έχει δυνατότητα «αναγνώρισης» αντικειμένων, μουσικής και τηλεοπτικών προγραμμάτων. Έχει ενσωματωμένη κάμερα 13 megapixel στο πίσω μέρος. Στο μπροστινό μέρος, το Fire Phone είναι εξοπλισμένο με κάμερα 2,1 megapixel.

Το Fire Phone χρησιμοποιεί ένα πρωτοποριακό σύστημα αισθητήρων ώστε να ανταποκρίνεται ανάλογα με τον τρόπο που το κρατά ο χρήστης. Το «έξυπνο» κινητό «αναγνωρίζει» διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, αριθμούς τηλεφώνων αλλά και bar codes, ταινίες, μουσική.

Από τις 25 Ιουλίου θα αρχίσει η διάθεσή του στις Ηνωμένες Πολιτείες. Το κόστος κτήσης είναι στα 199 δολάρια για τη συσκευή των 32 GB και στα 299 δολάρια για τη συσκευή των 64 GB, με διετές συμβόλαιο (αποκλειστικά) στην AT&T. Χωρίς σύνδεση, η τιμή είναι 649 και 749 δολάρια αντίστοιχα.

Ακόμη δεν έχει γίνει γνωστό το πότε θα κυκλοφορήσει στην Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο.

amazon-mpezoz-firephone
O διευθύνων σύμβουλος της Amazon, Τζεφ Μπέζος στην παρουσίαση του «Fire Phone»
(Visited 1 times, 1 visits today)
By