Κυριακή, 25 Αυγούστου, 2019

Τα 40 κλείνει το Caprice Παπαδοπούλου

Αποτελεί το νούμερο 1 εξαγωγικό προϊόν της εταιρείας.

Τα 40 χρόνια κλείνει το brand Caprice Παπαδοπούλου, που ξεκίνησε να παράγεται το 1978 στο εργοστάσιο της Ε.Ι. Παπαδόπουλος στον Βόλο.

Το Caprice αποτελεί το κορυφαίο εξαγωγικό προϊόν της εταιρείας, «ταξιδεύοντας» σε 53 χώρες, με ιδιαίτερη επιτυχία στις ευρωπαϊκές αγορές και στις αγορές της Μέσης Ανατολής και Βορείου Αμερικής. Πέρυσι, τα Caprice παρουσίασαν σημαντική διψήφια αύξηση όγκου πωλήσεων σε Ελλάδα και εξωτερικό, μια επιτυχία την οποία η εταιρεία αποδίδει στη διαχρονική της δέσμευση στην υψηλή ποιότητα πρώτων υλών, στη διαρκή ενσωμάτωση καινοτομιών, στην έντονη διαφημιστική και προωθητική παρουσία και στον εμπλουτισμό της γκάμας με νέες γεύσεις, όπως η πρόσφατη πρόταση Caprice Βανίλια.

Παράλληλα, η Διοίκηση της εταιρείας έκανε ιδιαίτερη μνεία στη συμβολή των εργαζομένων στην επιτυχία των Caprice, στο πλαίσιο της πρόσφατης γιορτής γενεθλίων των Caprice που έγινε στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου στο Βόλο.

Να σημειωθεί ότι το 2017 ο κύκλος εργασιών της Παπαδοπούλου ανήθε στα 148,78 εκατ. ευρώ έναντι 142,7 εκατ ευρώ σημειώνοντας αύξηση 4,3%. Η αύξηση αυτή πραγματοποιήθηκε χωρίς η εταιρεία να αυξήσει τις τιμές των προϊόντων της.

Τα καθαρά κέρδη προ φόρων της ανήλθαν σε 10,6 εκατ. ευρώ έναντι 10 εκατ ευρώ, σημειώνοντας αύξηση κατά 6%, ενώ τα καθαρά κέρδη μετά από φόρους ανήλθαν σε 7,4 εκατ. ευρώ έναντι 6,9 εκατ ευρώ σημειώνοντας αύξηση κατά 7,22%.

Η εταιρεία Παπαδοπούλου είναι η μεγαλύτερη μπισκοτοποιία της χώρας. Ιδρύθηκε το 1922, όταν η οικογένεια Παπαδοπούλου έφερε από την Κωνσταντινούπολη την πολύτιμη συνταγή του «Πτι-Μπερ», το μπισκότο που έγινε με τα χρόνια αγαπημένη προτίμηση των Ελλήνων.

Έλαβε τη σημερινή νομική μορφή της το 1971 και διαθέτει τέσσερις βιομηχανικές μονάδες στον Ταύρο Αττικής, στα Οινόφυτα Βοιωτίας, στη Θεσσαλονίκη και στον Βόλο στο νομό Μαγνησίας. Επίσης, διαθέτει κέντρο διανομής στον Ασπρόπυργο Αττικής και ελέγχει τη θυγατρική εταιρεία Ελληνικά Τρόφιμα.

By