Σάββατο, 20 Οκτωβρίου, 2018

Τα 5 δημοφιλέστερα ηλεκτρικά ΙΧ στην Ε.Ε. το 2017

Το μέλλον της αυτοκίνησης ανήκει στο… ρεύμα και ήδη από σήμερα, στην κατηγορία των ηλεκτρικών, υπάρχουν πολλές αξιόλογες προτάσεις αγοράς. Τα στοιχεία που έχουμε στη διάθεσή μας σε ο,τι αφορά τις πωλήσεις τους στην Ε.Ε. φτάνουν έως τους πρώτους δέκα μήνες του 2017 και ακόμη αναμένουμε τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβρη. 

Ακόμη κι έτσι όμως, αποκαλύπτουν ποια μοντέλα κατάφεραν να πρωταγωνιστήσουν σε αυτή τη νέα κατηγορία οχημάτων, στις αγορές των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που κάθε χρόνο, όλο και περισσότεροι αγοραστές τα προτιμούν. Παρακάτω βλέπουμε τα πέντε πιο δημοφιλή με αναλυτικές μονάδες ταξινομήσεων, που αφορούν το σύνολο των δέκα πρώτων μηνών του 2017 σε όλη την Ε.Ε.

5) Volkswagen e-Golf 

Ταξινομήσεις Ε.Ε.: 9.582

Το ηλεκτρικό Volkswagen Golf είναι ένα εξελιγμένο αυτοκίνητο με κινητήρα 136 ίππων και αυτονομία 300 χιλιομέτρων, με μια πλήρη φόρτιση των μπαταριών. Οι τελευταίες «γεμίζουν», από εντελώς άδειες σε περίπου 6 ώρες αν υπάρχει WallBox εναλλασσόμενου ρεύματος και αν υπάρχει συνεχές DC, φτάνει στο 80% σε 45 λεπτά! Η τελική είναι ηλεκτρονικά περιορισμένη στα 150 χλμ./ώρα και τα 0-100 χλμ./ώρα έρχονται σε 9,6 δευτερόλεπτα.

4) BMW i3

Ταξινομήσεις Ε.Ε.: 10.484 

H BMW i3 έχει φουτουριστικό ντιζάιν, διαφορετικό χαρακτήρα και δυναμικές επιδόσεις χάρη στον ηλεκτροκινητήρα των 170 ίππων που την κινεί. Τα 0-100 χλμ./ώρα είναι ζήτημα 7,3 δευτερολέπτων, η τελική περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 150 χλμ./ώρα και η αυτονομία της αγγίζει τα 300 χιλιόμετρα. Διατίθεται προαιρετικά και με… γεννήτρια που φορτίζει τις μπαταρίες και μεγαλώνει την εμβέλεια του μοντέλου. Η φόρτιση διαρκεί περίπου δέκα ώρες σε απλό ρεύμα, τρεις περίπου ώρες με το WallBox της BMW και 40 λεπτά με DC ρεύμα.

3) Tesla Model S 

Ταξινομήσεις Ε.Ε.: 11.472 

To πολυτελές σεντάν της Tesla με την αξεπέραστη τεχνολογία και την όμορφη εμφάνιση ήρθε και στην Ευρώπη για να αποδείξει την κυριαρχία του. Διατίθεται σε μια μεγάλη ποικιλία ισχύος και αυτονομίας που μπορεί να φτάσει έως και τα 507 περίπου χιλιόμετρα ενώ οι επιδόσεις του, ειδικά στις κορυφές εκδοχές του, είναι επιπέδου hypercar, παρά το βάρος των δύο τόνων. Για παράδειγμα, στην P100D που είναι η ισχυρότερη, τα 0-100 χλμ./ώρα έρχονται σε 2,5 δευτερόλεπτα.

2) Nissan Leaf

Ταξινομήσεις Ε.Ε.: 15.561 

Το Nissan Leaf είναι ένα από τα πιο δημοφιλή ηλεκτρικά αυτοκίνητα στην Ευρώπη όμως οι αριθμοί που βλέπουμε παραπάνω, αφορούν την προηγούμενη εκδοχή του και όχι τη νέα, που μόλις παρουσιάστηκε. Το 2018 αναμένουμε να είναι ακόμη καλύτερος για το ιαπωνικό μοντέλο και χάρη στην αυτονομία των 378 χιλιομέτρων, την ομορφότερη σχεδίαση και την τεχνολογία που το συνοδεύει, όπως το επαναστατικό e-Pedal που καθιστά το πεντάλ του φρένου μια λύση έκτακτης ανάγκης και η επιβράδυνση, όσο και η επιτάχυνση, πραγματοποιούνται από το αντίστοιχο του «γκαζιού».

1) Renault Zoe 

Ταξινομήσεις Ε.Ε.: 25.305 

Αδιαμφισβήτητα, ο πρωταγωνιστής των πωλήσεων στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα στην Ευρώπη, είναι το Zoe της Renault. Μεγάλη ώθηση ταξινομήσεων είχε μετά την ανανέωσή του, που μεταξύ άλλων σημαίνει και ακόμη μεγαλύτερη μπαταρία που μπορεί να καλύψει πολλές απαιτήσεις χάρη στην αυτονομία των 400 χιλιομέτρων που προσφέρει. Με την ισχύ των 90 ίππων δεν προσφέρεται για μεγάλες οδηγικές συγκινήσεις όμως χάρη στη φύση του ηλεκτροκινητήρα, έχει αρκετά σβέλτες επιδόσεις που φτάνουν και περισσεύουν για τις καθημερινές αστικές μετακινήσεις.

By