Τετάρτη, 15 Ιουλίου, 2020

Τα δέκα κορυφαία αναδυόμενα funds του 2017

Οι αναδυόμενες αγορές έκαναν… πάρτι το 2017, ξεπερνώντας τη Wall Street με τα δέκα κορυφαία funds να σημειώνουν κέρδη από 52% έως 74%. Η Κίνα και η Ινδία ηγούνταν αυτής της δυναμικής πορείας.

Οι μετοχές των αναδυόμενων funds όπως είναι τα Guggenheim China Technology και KraneShares CSI China Internet κατέγραψανκέρδη κοντά στο 70%, ενώ οι μετοχές των μικρών ινδικών και βραζιλιάνικων funds τα πήγαν καλά με αύξηση άνω του 50%.

Οι μετοχές του Chinese technology and Internet ωφελήθηκαν από τη συμπερίληψη της Κίνας στον κατάλογο των αναδυόμενων αγορών MSCI, αλλά και από την ταχεία ανάπτυξη της χώρας στη διαδικτυακή οικονομία, που αποτελεί τη μεγαλύτερη και ταχέως αναπτυσσόμενη οικονομία του κόσμου.

Εν τω μεταξύ, τα ινδικά funds με μικρή κεφαλαιακή αξία ωφελήθηκαν από τις πολιτικές του Modi, οι οποίες βοήθησαν την οικονομία της Ινδίας να ανακάμψει τα τελευταία τρία χρόνια. Ο Modi λοιπόν κατάφερε να διατηρήσει ένα σταθερό πολιτικό και οικονομικό περιβάλλον, μεταρρυθμίζοντας το φορολογικό σύστημα και καταπολεμώντας τη διαφθορά.

Οι συγκεκριμένες πολιτικές συνέβαλαν στο να ξεπεράσει η Ινδία τις περισσότερες αναδυόμενες αγορές στον ρυθμό αύξησης του κατά κεφαλήν ΑΕΠ, αλλά και να μειώσει τον πληθωρισμό και την ανεργία. Το τελικό αποτέλεσμα ήταν η βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος της χώρας.

Το ερώτημα είναι αν θα συνεχιστεί το πάρτι και το 2018. Όλα θα εξαρτηθούν από τους παράγοντες που βοήθησαν στο να βελτιωθεί η οικονομική κατάσταση αυτών των αναδυόμενων αγορών, δηλαδή εάν θα διατηρηθεί το περιβάλλον χαμηλών επιτοκίων που με τη σειρά τους έστειλαν νέα κεφάλαια στις αναδυόμενες αγορές.

Τα δέκα κορυφαία αναδυόμενα funds του 2017

Παρ” όλα αυτά, οι επενδυτές θα πρέπει να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί όσον αφορά τους συνήθεις υπόπτους, όπως η διαφθορά, που μπορούν να κάνουν αυτά τα κέρδη ευμετάβλητα σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By