Τετάρτη, 15 Ιουλίου, 2020

Τέσσερις νεκροί από επίθεση ένοπλου εφήβου στον Καναδά

Ο έφηβος δράστης της επίθεσης σκότωσε δύο αδέλφια του πριν πάει κι ανοίξει πυρ σε λύκειο

kanadas_epithesh_5

Τέσσερα άτομα σκοτώθηκαν και αρκετά άλλα τραυματίστηκαν από την επίθεση που εξαπέλυσε χθες ένας ένοπλος έφηβος στο χωριό Λα Λος, στη βορειοδυτική επαρχία Σασκάτσουαν του Καναδά.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Saskatoon StarPhoenix, ο έφηβος δράστης της επίθεσης σκότωσε δύο αδέλφια του πριν πάει κι ανοίξει πυρ σε λύκειο, όπου έχασε τη ζωή της μια δασκάλα που είναι κόρη του ασκούντα χρέη δημάρχου Κέβιν Ζανβιέ.

«Η Μαρί Ζανβιέ, μια 23χρονη δασκάλα, σκοτώθηκε από τον φερόμενο ως δράστη, ο οποίος προηγουμένως είχε πυροβολήσει δύο αδέλφια του», έγραψε στην διαδικτυακή της έκδοση η εφημερίδα, επικαλούμενη τον πατέρα της εκπαιδευτικού.

Νωρίτερα, η Μορίν Λέβι, ανώτερη αξιωματικός της ομοσπονδιακής αστυνομίας του Καναδά, επιβεβαίωσε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ότι τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν από τα πυρά ενός νεαρού άνδρα και ότι πολλοί άλλοι τραυματίστηκαν.

Σύμφωνα με τη Λέβι, ο ύποπτος συνελήφθη έξω από το σχολείο του Λα Λος και το πυροβόλο όπλο που είχε μαζί του κατασχέθηκε.

Η αξιωματικός της αστυνομίας δεν έδωσε καμιά λεπτομέρεια για τον ύποπτο ή τα θύματα, περιοριζόμενη να πει ότι οι τραυματίες διακομίστηκαν αεροπορικώς στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Σασκατούν, 600 χλμ. από το χωριό Λα Λος. Σύμφωνα με τη Μορίν Λέβι, ο αποκλεισμός του σχολικού συγκροτήματος ήρθη και οι μαθητές μεταφέρθηκαν σε ασφαλείς τοποθεσίες, ενώ δεν υπάρχει πλέον κίνδυνος για την ασφάλεια των κατοίκων.

Η αστυνομία διεξάγει έρευνα σε δύο τοποθεσίες, σε μια κατοικία στο Λα Λος και στο σχολείο. Οι καναδικές αρχές δεν έχουν δώσει κανένα στοιχείο για τα κίνητρα του δράστη.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By