Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Θ. Θεοχαρόπουλος: Χρειαζόμαστε νέα κυβέρνηση φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων

Η κυβέρνηση αυτή πρέπει να παραιτηθεί και να δημιουργηθεί μία νέα κυβέρνηση ευρείας πλειοψηφίας των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων που με ορίζοντα τριετίας θα βγάλει οριστικά την χώρα από τα μνημόνια

theoxaropoulos

Δριμεία κριτική στην κυβέρνηση, την οποία και κάλεσε να παραιτηθεί, άσκησε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος κατά το χαιρετισμό του στη Συνδιάσκεψη των Κινήσεων Πολιτών για τη Σοσιαλδημοκρατία.

Αναφερόμενος στην πρωτοβουλία της κυβέρνησης να καταθέσει νομοσχέδια για το ασφαλιστικό και το φορολογικό χωρίς να έλθει σε συμφωνία με τους πιστωτές, στο πλαίσιο της αξιολόγησης, έκανε λόγο για «πολιτικές επικίνδυνου τυχοδιωκτισμού», που ζημιώνουν τη χώρα. «Ελπίζω ότι μέρες που έρχονται η κυβέρνηση να μην οδηγεί την ελληνική κοινωνία σε σκηνές Παθών, χωρίς όμως να φαίνεται και η Ανάσταση» σημείωσε.

Όσον αφορά στο προσφυγικό, υποστήριξε ότι αποδεικνύεται η απουσία αποτελεσματικού σχεδιασμού, με το κράτος να είναι «εξαφανισμένο από παντού, την Ειδομένη, τον Πειραιά, τα νησιά».

«Η κυβέρνηση αυτή πρέπει να παραιτηθεί και να δημιουργηθεί μία νέα κυβέρνηση ευρείας πλειοψηφίας των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων που με ορίζοντα τριετίας θα βγάλει οριστικά την χώρα από τα μνημόνια» υπογράμμισε ο κ. Θεοχαρούπολος, προσθέτοντας ότι η νέα κυβέρνηση πρέπει να στηρίζεται σε δεσμευτική προγραμματική συμφωνία που θα εμπεριέχει όλα τα κρίσιμα θέματα, όπως φορολογικό, ασφαλιστικό, αλλαγές στο πολιτικό σύστημα, η οποία θα επικαιροποιείται ανά τακτά χρονικά διαστήματα και θα υπάρχει έλεγχος εφαρμογής της.

Σημείωσε ακόμη πως τόσο ο πρωθυπουργός όσο και οι υπουργοί πρέπει να είναι κοινής αποδοχής. «Ο κ. Τσίπρας πλέον είναι μέρος του προβλήματος και όχι της λύσης. Πρέπει να κάνουν όλοι ένα βήμα πίσω για να υπάρξει διακομματική λύση εθνικής συνεννόησης χωρίς να μπλέξουμε σε περιπέτειες εκλογών με κινδύνους οικονομικής και πολιτικής αστάθειας» είπε.

Παράλληλα τόνισε ότι στο ΠΑΣΟΚ, όπως και στο κόμμα του την ΔΗΜΑΡ, αλλά και το Ποτάμι χρειάζονται «μεγάλες υπερβάσεις» για να επιτευχθεί η μεγάλη τομή στον προοδευτικό χώρο. «Αν μείνουμε περιχαρακωμένοι στις κομματικές μας ιστορίες, στην αγωνία για κομματική δικαίωση, στους εγωισμούς, στα ιδεολογικά στερεότυπα τότε θα λέμε πολλά αλλά τελικά θα κάνουμε λίγα» σχολίασε. «Τώρα είναι η μεγαλύτερη ευκαιρία για να πραγματοποιηθεί η ενότητα του χώρου. Ένα τέτοιο εγχείρημα όμως δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνο από τα πάνω. Πρέπει σ’ αυτό το εγχείρημα να συμμετάσχει και η κοινωνία από τα κάτω» συμπλήρωσε.

Κατέληξε δε ότι σήμερα χρειάζονται σοσιαλδημοκρατικές πολιτικές που θα καταλήγουν στη μείωση των ανισοτήτων στη βάση ενός νέου Κοινωνικού Συμβολαίου, που κάνουν καλύτερη τη ζωή των ανθρώπων.