Τετάρτη, 3 Ιουνίου, 2020

Θαρραλέα μείωση της φορολογίας στα καύσιμα ζητούν οι βενζινοπώλες

Εν όψει της ψήφισης των ρυθμίσεων για τη μείωση του ΦΠΑ στην ηλεκτρική ενέργεια και το φυσικό αέριο.

Να προχωρήσει σε θαρραλέα μείωση της φορολογίας στα καύσιμα κάλεσε σήμερα την κυβέρνηση η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (Π.Ο.Π.Ε.Κ.).

Εν όψει της ψήφισης των ρυθμίσεων για τη μείωση του ΦΠΑ στην ηλεκτρική ενέργεια και το φυσικό αέριο, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων ανέφερε σε ανακοίνωση της πως ότι αποτελεί σοβαρή παράλειψη η εξαίρεση των υγρών καυσίμων από το πακέτο των μειώσεων στη φορολογία.

«Η μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα κίνησης αλλά και στο πετρέλαιο θέρμανσης αποτελεί πάγιο και δίκαιο αίτημα όχι μόνο του κλάδου αλλά και των καταναλωτών. Θα αποκαθιστούσε την αδικία που συνιστά το γεγονός ότι οι Έλληνες καταναλωτές πληρώνουν από τις υψηλότερες φορολογικές επιβαρύνσεις στην Ευρώπη εν μέσω κρίσης», τονίζεται στην ανακοίνωση της Ομοσπονδίας.

Παράλληλα, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων υποστηρίζει πως η μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα κίνησης αλλά και στο πετρέλαιο θέρμανσης :

  • Θα μείωνε το κόστος παραγωγής και μεταφοράς των προϊόντων βελτιώνοντας συνολικά την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας.
  • Θα αύξανε τα έσοδα του δημοσίου από την άνοδο της κατανάλωσης. – Θα επέτρεπε σε χιλιάδες νοικοκυριά να καλύψουν τις ανάγκες θέρμανσης με οικονομικό τρόπο τον επόμενο χειμώνα.
  • Θα αύξανε το διαθέσιμο εισόδημα των καταναλωτών.

«Η αποφορολόγηση των καυσίμων αναγνωρίζεται από όλες τις πλευρές ότι αποτελεί αναγκαίο και δίκαιο μέτρο. Ωστόσο όταν έρχεται η ώρα της πράξης επιλέγονται άλλες λύσεις μικρότερης αποτελεσματικότητας», υπογραμμιζεται στην ίδια ανακοίνωση.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By