Τετάρτη, 8 Απριλίου, 2020

Θεοδωράκης: Εκλογές στις 27 Σεπτεμβρίου

«Είναι σίγουρο ότι για τις 20 του μήνα υπάρχει μια μεγάλη δυστοκία. Εννοώ πως δεν βγαίνουν οι μέρες. Νομίζω ότι η 27η του μήνα μπορεί να είναι μια ημερομηνία εκλογών. Πρέπει πάντως μέσα στον Σεπτέμβριο να έχουμε τελειώσει»

theodorakis-vouli

Μετά το πέρας της συνάντησης του με τον πρόεδρος της Λαϊκής Ενότητας ο επικεφαλής του Ποταμιολυ, Σταύρος Θεοδωράκηε εξέφρασε την εκτίμηση ότι οι εκλογές θα διεξαχθούν στις 27 Σεπτεμβρίου καθώς δεν προλαβαίνουμε για τις 20/9.

«Είναι σίγουρο ότι για τις 20 του μήνα υπάρχει μια μεγάλη δυστοκία. Εννοώ πως δεν βγαίνουν οι μέρες. Νομίζω ότι η 27η του μήνα μπορεί να είναι μια ημερομηνία εκλογών. Πρέπει πάντως μέσα στον Σεπτέμβριο να έχουμε τελειώσει» επεσήμανε ο κ. Θεοδωράκης.

Παρά το γεγονός ότι το μέγαρο Μαξίμου και οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα επιμένουν ότι οι εκλογές μπορούν να διεξαχθούν και την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου καθώς την Πέμπτη καταθέτει την διερευνητική εντολή ο Π. Λαφαζάνης. Ακολούθως, δεδομένου ότι δεν πρόκειται να υπάρξει λύση για κυβέρνηση από την παρούσα Βουλή, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος πρέπει να συγκαλέσει συμβούλιο πολιτικών αρχηγών για να διαπιστώσει αν υπάρχουν περιθώρια οικουμενικής κυβέρνησης. Δεδομένου ότι δεν συντρέχουν οι προϋποθέσεις, ως έχει αποδειχθεί από τις διερευνητικές εντολές που έλαβαν οι κ.κ. Μεϊμαράκης και Λαφαζάνης, αλλά και την πρόθεση συγκεκριμένων πολιτικών αρχηγών να μην συμμετάσχουν στην σύσκεψη, θεωρείται πιθανό ο κ. Παυλόπουλος να ενημερώσει τηλεφωνικώς τους υπολοίπους ότι δεν καρποφορεί η προσπάθεια.

Ως εκ τούτου θα πρέπει να ορκίσει υπηρεσιακή πρωθυπουργό την πρόεδρο του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου, να διαλυθεί η Βουλή και να προκηρυχθούν εκλογές.

By