Σάββατο, 4 Απριλίου, 2020

Θεοδωράκης: Εξηγήσεις για τα πόθεν έσχες των υπουργών

«Αντί να καθαρίσετε το σπίτι σας όλους αυτούς τους μήνες, αντί να θωρακιστείτε απέναντι στη διαφθορά, τρολάρατε και λασπολογούσατε το Ποτάμι»

theodorakis

«Θέλετε πραγματικά να ελαφρύνετε τα βάρη των Μνημονίων; Ξεκινήστε από τον περίγυρό σας. Από τα ρετιρέ της εξουσίας. Αλλάξτε το κράτος».

Αυτό ανέφερε ο πρόεδρος του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης και τόνισε ότι η κυβέρνηση οφείλει να δώσει εξηγήσεις για τις τεχνικές εταιρίες των υπουργών και τα πόθεν έσχες τους. «Γιατί τέτοια περιφρόνηση προς τις διαδικασίες;» αναρωτήθηκε.

Ο κ. Θεοδωράκης ανέφερε ότι σήμερα έληξε η παράταση που είχε δοθεί για την εξεύρεση ισοδύναμων μέτρων που θα αντικαθιστούσαν το ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση. «Δεν τα βρήκατε τα ισοδύναμα. Και ξαναγυρνάνε κάποιοι υπουργοί στην ίδια δικαιολογία: “Οι ευρωπαίοι μας το επέβαλαν”. Η εκπρόσωπος όμως του κ. Μοσκοβισί, στις αρχές Σεπτεμβρίου είχε ομολογήσει ότι οι Βρυξέλλες δεν ζήτησαν ποτέ αυτόν τον φόρο».

«Καταργήστε ό,τι είναι βαρύ και άχρηστο» τόνισε ο πρόεδρος του Ποταμιού και αναφέρθηκε στην Γαλλία, η οποία «με εξαπλάσιο πληθυσμό από εμάς, έχει 15 γενικές γραμματείες και εμείς 78».

«Απαιτούμε από την κυβέρνηση να φέρει στη Βουλή και να αναρτήσει στη Διαύγεια τον πλήρη κατάλογο των αποσπασμένων δημοσίων υπαλλήλων που απασχολούνται στα κόμματα και τους βουλευτές» είπε ο Σταύρος Θεοδωράκης και σημείωσε: «Στην τελευταία καταγραφή τους τον Ιούνιο του 2014 ήταν 2.000. Σήμερα πόσοι είναι;».

Ακόμη, ο κ. Θεοδωράκης ανέφερε απευθυνόμενος στην κυβέρνηση: «Αντί να καθαρίσετε το σπίτι σας όλους αυτούς τους μήνες, αντί να θωρακιστείτε απέναντι στη διαφθορά, τρολάρατε και λασπολογούσατε το Ποτάμι», ενώ την κατηγόρησε πως έχει «αντίληψη καθεστώτος».

«Οι Ευρωπαίοι μας θέλουν με τον ΣΥΡΙΖΑ. Τα συγκροτήματα Τύπου μας θέλουν με το ΠΑΣΟΚ. Οι Συριζαίοι μας θέλουν με τη ΝΔ. Το Ποτάμι όμως έχει άλλα πλάνα. Δεν μπήκαμε στην πολιτική για να γίνουμε δεκανίκι ούτε του ΠΑΣΟΚ, ούτε της ΝΔ, ούτε του ΣΥΡΙΖΑ. Έχουμε τις λύσεις, έχουμε τα πρόσωπα» ανέφερε ο Σταύρος Θεοδωράκης.

By