Πέμπτη, 27 Φεβρουαρίου, 2020

Θεοδωράκης: «Πρέπει να σώσουμε τις καταθέσεις, οι οποίες κινδύνεψαν και κινδυνεύουν»

Στην ανάγκη προστασίας των καταθέσεων των πολιτών αναφέρθηκε από τα Χανιά ο επικεφαλής του Ποταμιού

theodorakisMMM

Στο θέμα της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών και στην ανάγκη να προστατευτούν οι καταθέσεις των πολιτών αναφέρθηκε την Κυριακή από τα Χανιά ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης.

Εξερχόμενος από την τελετή των εγκαινίων του Μουσείου «Οικία Ελευθερίου Βενιζέλου», στη Χαλέπα Χανίων και σε ερωτηθείς από δημοσιογράφους για το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την ανακεφαλαιοποίηση, ο κ. Θεοδωράκης τόνισε πως «ο νόμος ήρθε με καθυστέρηση και με πολλά κενά», υπογραμμίζοντας ότι «το θέμα είναι να καταφέρουμε να σώσουμε τις καταθέσεις των ανθρώπων οι οποίες κινδύνεψαν και κινδυνεύουν».

Ο επικεφαλής του Ποταμιού υπενθύμισε, μάλιστα, ότι λίγο πριν κλείσουν οι τράπεζες έλεγε στον Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή ότι κινδυνεύουν οι καταθέσεις των πολιτών, «οι καταθέσεις του κοσμάκη».

«Κάποιοι από κάτω κάγχαζαν και τελικά φτάσαμε στο σημείο να κλείσουν οι τράπεζες, με αποτέλεσμα να χαθούν πολλά λεφτά από την ελληνική οικονομία», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι ο νόμος για την ανακεφαλαιοποίηση ήρθε με καθυστέρηση και με πολλά κενά.

Ωστόσο, ο κ. Θεοδωράκης εξέφρασε την ελπίδα του ότι έστω κι έτσι και παρά τις κινήσεις της κυβέρνησης, το αποτέλεσμα δεν θα είναι να «κουρευτούν» οι καταθέσεις του κόσμου.

By