Κυριακή, 26 Μαΐου, 2019

Θεσσαλονίκη: Στον εισαγγελέα οι 11 από τους 15 συλληφθέντες για τα χτεσινά επεισόδια

Στον εισαγγελέα οδηγήθηκαν οι 11 από τους 15 συλληφθέντες για τα επεισόδια που έγιναν χθες, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, κατά τις εκδηλώσεις για την επέτειο θανάτου του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, ενώ οι υπόλοιποι τέσσερις είναι ανήλικοι.

Σύμφωνα με τις ασκηθείσες διώξεις, στον ανακριτή καλείται να δώσεις εξηγήσεις ένας από τους συλληφθέντες, καθώς, του αποδίδεται μεταξύ άλλων το κακούργημα της κατοχής εκρηκτικών υλών.

Οι υπόλοιποι δέκα βαρύνονται με διώξεις σε βαθμό πλημμελήματος και παραπέμφθηκαν να δικαστούν στο αρμόδιο δικαστήριο με την αυτόφωρη διαδικασία.

Συγκεκριμένα, εννέα εξ αυτών κατηγορούνται για διατάραξη κοινής ειρήνης και απείθεια και παραπέμφθηκαν στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο, ενώ ο δέκατος παραπέμφθηκε στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο για αντίσταση, σωματικές βλάβες, κατοχή και χρήση φωτοβολίδων, όπως επίσης για διατάραξη κοινής ειρήνης.

Όσον αφορά στους τέσσερις ανηλίκους, τους αποδίδονται κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος και με προφορική εντολή της εισαγγελέως αφέθηκαν ήδη ελεύθεροι.

By