Δευτέρα, 10 Αυγούστου, 2020

Θρίλερ με φορτηγό πλοίο που «αναποδογύρισε» στις ΗΠΑ: Παγιδευμένοι τέσσερις ναυτικοί

Τέσσερα μέλη του πληρώματος παραμένουν παγιδευμένα στο εσωτερικό ενός φορτηγού πλοίου που αναποδογύρισε στις ΗΠΑ, ενώ εξελίσσεται ένα θρίλερ για τη διάσωσή τους.

Οι εικόνες που έρχονται από την Γεωργία των ΗΠΑ, δείχνουν το τεράστιο νοτιοκορεατικό φορτηγό πλοίο που πήρε κλίση 90 μοιρών και έχει σχεδόν αναποδογυρίσει.

Το τεράστιο πλοίο, μεγέθους σχεδόν όσο δύο γήπεδα ποδοσφαίρου, ήταν ναυλωμένο από την Χιουντάι και μετέφερε 4.000 οχήματα.

Το ατύχημα συνέβη πολύ κοντά στο λιμάνι Μπράνσγουικ και οι διασώστες κατόρθωσαν πολύ γρήγορα να το προσεγγίσουν. Με ελικόπτερα διασώθηκαν 20 μέλη του πληρώματος και μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στην στεριά.

Τέσσερις νοτιοκορεάτες ναυτικοί όμως παγιδεύτηκαν στο εσωτερικό του πλοίου, καθώς λίγο μετά το ατύχημα – η αιτία του οποίου παραμένει άγνωστη – ξέσπασε φωτιά. Ώρες αργότερα, οι διασώστες κατόρθωσαν με ειδικό τρυπάνι να ανοίξουν «τρύπα» στο σκελετό του πλοίου και επικοινώνησαν με τους παγιδευμένους ναυτικούς.

Η επιχείρηση διάσωσής τους όμως παραμένει σε εξέλιξη, καθώς πρέπει να προετοιμαστεί κατάλληλο σχέδιο που δεν θα θέσει σε κίνδυνο τις ζωές των διασωστών, αλλά και θα κάνει εφικτή την ασφαλή απομάκρυνση των Νοτιοκορεατών από το κάργκο.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By