Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Το Bloomberg διάλεξε τα κορυφαία steakhouses στις ΗΠΑ

Το καλό βοδινό κρέας έχει μια ιδιαίτερη θέση στις διατροφικές συνήθειες των Αμερικανών,  οι οποίοι είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν πολλές δεκάδες δολάρια για ένα καλό steak.

Τόσο πολύ, ώστε ακόμη και το πρακτορείο ειδήσεων Bloomberg αναζήτησε τα καλύτερα στις Ηνωμένες Πολιτείες, απευθυνόμενος σε διάσημους σεφ από όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες, ώστε να δημιουργήσει τη δική του λίστα:

  1. Νέα Υόρκη, Bar Masa.

«Λατρεύω τη μπριζόλα με σκόρδο και σόγια» λέει ο σεφ Ζαν-Ζορζ Φονγκερίχτεν, στα εστιατόρια του οποίου περιλαμβάνονται τα Jean-Georges και Prime του Λας Βέγκας. «Είναι βοδινό wagyu ελάχιστα ψημένο σε ξύλα, αλειμμένο με σκόρδο και σόγια, που σερβίρεται σε λεπτές φέτες μαζί με ρύζι».

  1. Νέα Υόρκη, Beatrice Inn.

Το συγκεκριμένο steakhouse (και πρώην μπαρ) στο West Village επιλέγει ο σεφ Κρις Κοσεντίνο από το Cockscomb του Σαν Φρανσίσκο. «Εκεί έχω φάει την καλύτερη μπριζόλα, με διαφορά. Μια τεράστια tomahawk, παλαιωμένη 137 ημέρες μέσα σε ουίσκι. Η σεφ Αντζι Μαρ έμαθε την τεχνική στη Γαλλία και την έφερε στη Νέα Υόρκη».

  1. Νέα Υόρκη, Keens.

«Είναι το αγαπημένο μου steakhouse» δηλώνει ο σεφ Ντανιέλ Μπουλούτ, του Daniel (και άλλων εστιατορίων) στη Νέα Υόρκη. «Είναι το παλαιότερο στη Νέα Υόρκη, από το 1885, και το πιο αυθεντικό. Κι έχουν και την πιο εντυπωσιακή συλλογή από ουίσκι». Ο Ουίλ Γκουιντάρα, συνιδιοκτήτης των Eleven Madison Park και NoMad στην πόλη, προτείνει: «Οπωσδήποτε δοκιμάστε την αρνίσια μπριζόλα (mutton chop) και το ψιλοκομμένο prime rib με πουρέ πατάτας και τηγανητό αυγό».

  1.  Νέα Υόρκη, Peter Luger.

«Το αγαπημένο μου steakhouse στη Νέα Υόρκη είναι το Peter Luger», λέει ο σεφ Ζαν-Ζορζ Φονγκερίχτεν. «Η παλαιωμένη μπριζόλα T-bone (φωτογραφία) ψήνεται rare, κόβεται σε φέτες, αλείφεται με βούτυρο και ξαναψήνεται medium rare. Ζουμερή, με φανταστική γεύση βοδινού». Μαζί του συμφωνούν ο κριτικός γεύσης Τομ Πάρκερ Μπόουλς και ο σεφ Αλμπέρ Ρου του λονδρέζικου Le Gavroche.

  1. Νέα Υόρκη, Minetta Tavern.

Ο διευθύνων σύμβουλος των Shake Shack Ράντι Γκαρούτι επιλέγει για μπριζόλα αυτή την μπρασερί στο Greenwich Village. Προτείνει παλαιωμένο cote de boeuf με μεδούλι, αλλά και burger. Μαζί του συμφωνεί και ο σεφ Τζον Καντιέ του Goodman στο Λονδίνο.

  1. Νέα Υόρκη, Palm.

«Οι σεφ με τις περίπλοκες προτάσεις τους έχουν χαλάσει την ουσία του steakhouse», λέει ο συνιδιοκτήτης του Nobu Ντρου Νιπορέντ. «Το Palm μου αρέσει για την απλότητα, τη συνέπεια και την εξαιρετική φιλοξενία του».

  1.  Νέα Υόρκη, Sparks.

«Κάθε φορά που πρόκειται να κλείσω συμφωνία για νέο εστιατόριο πηγαίνω στο Sparks» λέει ο Ντάνι Μέιερ του ομίλου Union Square Hospitality. «Η μόνιμη παραγγελία μου: γαρίδες και καβούρια κοκτέιλ, κόντρα φιλέτο με πουρέ πατάτας και σπανάκι και παγωτό chocolate chip για επιδόρπιο».

  1.  Ίθακα Νέας Υόρκης, John Thomas Steakhouse.

«Αν βρεθείτε ποτέ εκεί, πρέπει να φάτε εδώ», λέει ο Ράντι Γκαρούτι. Σπεσιαλιτέ του είναι η μπριζόλα porterhouse των 1.130 γραμμαρίων για δύο άτομα, στα 98 δολάρια».

  1.  Λας Βέγκας, CUT.

Το εστιατόριο του Βόλφγκανγκ Πακ στο ξενοδοχείο The Venetian φημίζεται για το κρέας του (φωτογραφία), υποστηρίζει ο σεφ του Le Gavroche Αλμπέρ Ρου. «Δεν επέλεξα το wagyu, είμαι καθαρολόγος σε ό,τι αφορά το βοδινό. Προτιμώ ένα μεγάλο στρογγυλό στα κάρβουνα».

  1.  Λας Βέγκας, Prime.

Το εστιατόριο του σεφ Ζαν-Ζορζ Φονγκερίχτεν στο ξενοδοχείο Bellagio φημίζεται για το χώρο και τα κρέατά του. «Ο Ζαν-Ζορζ έχει απογειώσει ακόμη και τα συνοδευτικά και τις σαλάτες», υποστηρίζει ο Ντρου Νιπορέντ του Nobu.

By