Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2019

Tο φράγμα του 1 εκατ. επιβατών σπάει η Ellinair

Νέα βάση στο αεροδρόμιο Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος» εγκαινιάζει η Ellinair και προσθέτει νέους προορισμούς στο χειμερινό πτητικό της πρόγραμμα.

Το φράγμα του 1 εκατ. επιβατών στοχεύει να σπάσει η Ellinair την τρέχουσα χρονιά ενώ μέχρι το τέλος του 2019 υπολογίζει να μεταφέρει στη χώρα μας περί τα 1,2 εκατ. επιβάτες, έχοντας ως σύμμαχο την ανοδική πορεία του ελληνικού τουρισμού αλλά κι εκμεταλλευόμενη τα κενά που παρατηρούνται στην εσωτερική αγορά μετά και την μερική αποχώρηση της Ryanair.

H αεροπορική εταιρεία, θυγατρική του Ομίλου Μουζενίδη, η οποια διακινεί το 60% του Ρωσικού κι Ουκρανικού τουρισμού προς την Ελλάδα αποκτά μια νέα βάση στην Αθήνα και προγραμματίζει νέα δρομολόγια κάνοντας, όπως διευκρινίζουν τα στελέχη της, προσεκτικά βήματα ανάπτυξης.

Να υπενθυμίσουμε ότι η εταιρεία ξεκίνησε τις πτήσεις από το ΔΑΑ το 2015 μεταφέροντας 500.000 επιβάτες. Το 2017 οι επιβάτες που ταξίδεψαν στη χώρα μας αυξήθηκαν στις 750.000 κι έκτοτε καταγράφει σταθερή ανάπτυξη. Στόχος είναι η ενίσχυση της παρουσίας της εταιρείας στην ελληνικά αγορά αλλα΄με «προσεκτικά» βήματα, όπως διευκρίνισε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας κ. Θάνος Πασχάλης στην τελετή για τη νέα βάση της εταιρείας στο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Η βάση θα εξυπηρετείται από ένα αεροσκάφος Airbus A320, με προοπτική να γίνουν 2 και μόνο τα πληρώματα που θα απασχοληθούν στη νέα βάση, θα αποτελούνται από 30 άτομα. Να διευκρινίσουμε ότι είναι η 5η εταιρεία που αποκτά βάση στο Ελευθέριος Βενιζέλος, πέραν του ομίλου της Aegean, της Ryanair, της Sky Express και της Volotea.

Νέα δρομολόγια

Κατά τα εγκαίνια της νέας της βάσης στην Αθήνα η εταιρεία ανακοίνωσε και το χειμερινό πρόγραμμα δρομολογίων της, για την περίοδο 2018-2019, το οποίο περιλαμβάνει νέες πτήσεις και μεγαλύτερες συχνότητες, σε αρκετούς από τους προορισμούς που εξυπηρετεί καθώς και ελκυστικές ώρες δρομολογίων.

Συγκεκριμένα, πέρα από το δρομολόγιο Αθήνα – Θεσσαλονίκη, το οποίο μεταφέρει περί το 1 εκατομμύριο επιβάτες ετησίως και μέσο ναύλο τα 40 ευρώ (άνευ φόρων), η εταιρεία θα πετά στη Ρόδο και στο Ηράκλειο, ενώ από τις 2 Νοεμβρίου θα πετάει και στο Κρασνοντάρ της Ρωσίας. Να σημειωθεί ότι το δρομολόγιο Αθήνα – Ρόδος καθιερώνεται για πρώτη φορά κατά την χειμερινή περίοδο σε συνέχεια της επιτυχημένης πορείας του καλοκαιρινού προγράμματος. Ακόμη το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη-Αθήνα καθιερώνεται σε εξαιρετικά ελκυστικές ώρες, 2 φορές ημερησίως, ενώ το δρομολόγιο Αθήνα-Ηράκλειο θα γίνεται μια φορά την ημέρα.

Όσο για το επόμενο καλοκαίρι η εταιρεία εξετάζει διάφορες προσθήκες νέων προορισμών όπως η Μύκονος και η Κέρκυρα. Ωστόσο όπως διευκρίνισαν τα στελέχη της η ανάπτυξη τους εξαρτάται κι από την υποδοχή που θα έχουν οι κινήσεις της εταιρίας σε τοπικό επίπεδο. Να θυμήσουμε ότι παρά τις επαφές και τις προσπάθειες δεν προχώρησε η σύνδεση της Θεσσαλονίκης με τα Χανιά το περασμένο καλοκαίρι, παρά το γεγονός ότι από τον προορισμό είχε αποχωρήσει η Ryanair.

«Οι πτήσεις της Ellinair προς Θεσσαλονίκη δεν είναι καινούργιες, αλλά αυτό που είναι καινούργιο, είναι ο τρόπος με τον οποίο σκοπεύουμε να τις λειτουργήσουμε. Έχουμε αφουγκραστεί τις επιθυμίες των πελατών μας και έχουμε προσαρμόσει τους χρόνους άφιξης και αναχώρησης από την Αθήνα, προκειμένου να ανταποκριθούμε και σε αυθημερόν μετακινήσεις» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Πασχάλης.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι όλα τα αεροσκάφη  του στόλου της Ellinair είναι ΑΒ320/319 και όλα ανήκουν στο νηολόγιο της εταιρίας.

By