Παρασκευή, 28 Φεβρουαρίου, 2020

Το ΥΠΟΙΚ διαψεύδει τα περί τελεσίγραφου Σόιμπλε

«Οι δυο υπουργοί είχαν μια εποικοδομητική συνάντηση και συμφώνησαν να μην δημοσιοποιήσουν το περιεχόμενο της συνομιλίας τους»

ypoik-ktirio-arxeio-2

Το υπουργείο Οικονομικών διαψεύδει το δημοσίευμα του Spiegel το οποίο περιλάμβανε το περιεχόμενο της συνομιλίας μεταξύ του Γιάνη Βαρουφάκη και του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, την περασμένη Δευτέρα στις Βρυξέλλες.

Οι δύο υπουργοί Οικονομικών είχαν συναντηθεί πριν από τη συνεδρίαση του Eurogroup, με τον κ. Βαρουφάκη να δηλώνει στη συνέντευξη Τύπου αργότερα ότι ήταν η πιο φιλική συζήτηση που είχαν οι δύο τους. Δεν αποκάλυψε τίποτα για το περιεχόμενό της όμως, σημειώνοντας ότι και οι δύο πλευρές έχουν συμφωνήσει να μην δημοσιοποιηθούν τα όσα συζήτησαν.

Όμως, το Spiegel, στη σαββατιάτικη έκδοσή του, αναφέρει πως ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών έδωσε αυστηρό τελεσίγραφο στον Έλληνα ομόλογό του λέγοντας «Ο χρόνος τελειώνει».

Το υπουργείο Οικονομικών με ανακοίνωσή του διέψευσε το δημοσίευμα. «Οι δυο υπουργοί είχαν μια εποικοδομητική συνάντηση και συμφώνησαν να μην δημοσιοποιήσουν το περιεχόμενο της συνομιλίας τους», σημείωνε η ανακοίνωση.

By