Πέμπτη, 2 Ιουλίου, 2020

Το Κυπριακό στη συνάντηση Βενιζέλου – Κυπριανού

Ευχή Βενιζέλου για σύντομη ευχάριστη εξέλιξη στο φλέγον ζήτημα

venizelos1

Συνάντηση με επίκεντρο το Κυπριακό είχαν σήμερα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος με τον γενικό γραμματέα της ΚΕ του ΑΚΕΛ, Άντρο Κυπριανού.

Μετά τη συνάντηση, που έλαβε χώρα στο γραφείο του κ. Βενιζέλου στη Βουλή, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ευχήθηκε να υπάρξουν γρήγορα ευχάριστες εξελίξεις, τονίζοντας ότι τίποτα δεν είναι τόσο σημαντικό όσο τα μεγάλα εθνικά ζητήματά μας, με κορυφαίο το Κυπριακό.

«Το ΑΚΕΛ, ένα μεγάλο κυπριακό κόμμα, με παράδοση και επιρροή στην κυπριακή κοινωνία, έχει πολύ καθαρές θέσεις» σημείωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, προσθέτοντας ότι είναι μεγάλη του χαρά να συζητά με τον κ. Κυπριανού, «γιατί πρέπει να υπάρχει εθνικό μέτωπο αρραγές και με καθαρή στρατηγική, και σε αυτό έχουμε υποχρέωση να συμβάλλουμε όλοι μας».

Από την πλευρά του, ο κ. Κυπριανού χαρακτήρισε εποικοδομητική τη συζήτηση που είχε με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και πρόσθεσε ότι σήμερα ο ειδικός αντιπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ είχε συναντήσεις με τους αρχηγούς των δύο κοινοτήτων στην Κύπρο, δηλώνοντας ότι αναμένει πως τις επόμενες εβδομάδες θα επαναρχίσουν οι διαπραγματεύσεις στο νησί.

«Είναι και δική μας ευχή να επαναρχίσουν οι διαπραγματεύσεις, να είναι ουσιαστικές και σίγουρα όχι κάτω από τον εκβιασμό ή τις απειλές της Τουρκίας, με στόχο αυτές οι διαπραγματεύσεις να καταλήξουν σε συμφωνία μέσα στα πλαίσιο των σχετικών ψηφισμάτων του ΟΗΕ, των συμφωνιών υψηλού επιπέδου του διεθνούς και του ευρωπαϊκού δικαίου» τόνισε ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΑΚΕΛ.

Ο κ. Κυπριανού υπογράμμισε ότι «εάν και εφόσον γίνει κατορθωτό να ξεκινήσει μια διαδικασία σ’ αυτά τα πλαίσια, το ΑΚΕΛ θα τη στηρίξει», καθώς για το ΑΚΕΛ αποτελεί προτεραιότητα η λύση του Κυπριακού, η οποία θα δώσει ώθηση και στην αντιμετώπιση των προβλημάτων της οικονομίας.

«Προσδοκώ ότι πολύ σύντομα θα ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις κι αυτή τη φορά εύχομαι να έχουν αίσια κατάληξη», συμπλήρωσε ο κ. Κυπριανού, ο οποίος ευχαρίστησε τον κ. Βενιζέλο, το ΠΑΣΟΚ, αλλά και το σύνολο των κομμάτων της ελληνικής πολιτείας, για τη διαχρονική στήριξη στις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By