Τετάρτη, 27 Μαΐου, 2020

Το Ritz στο Λονδίνο θα μπορούσε να πωληθεί για 1 δισ. δολάρια

Το Ritz στο Λονδίνο, ένα από τα πιο διάσημα ξενοδοχεία στον κόσμο, θα μπορούσε να διατεθεί προς πώληση καθώς οι επιχειρηματίες ιδιοκτήτες του David και Frederick Barclay έλαβαν πολλές αυτόκλιτες προσφορές για την εγκατάσταση στο Piccadilly.

Οι διευθυντές του ξενοδοχείου είχαν δηλώσει τον περασμένο μήνα σύμφωνα με το Reuters ότι εκτιμούσαν την αξία του πάνω από 800 εκατομμύρια λίρες, δεδομένης της ελεύθερης κατοχής του, της τοποθεσίας του κοντά στο St James’s και το Παλάτι του Buckingham, της ποιότητας του κτιρίου, της άδειας καζίνο αλλά και του brand name.

Είχαν γράψει στους λογαριασμούς τους ότι «η επιχείρηση δεν είναι και δεν έχει διατεθεί προς πώληση».

Ωστόσο τα αδέλφια Barclays, οι οποίοι επίσης έχουν στην ιδιοκτησία τους την εφημερίδα Daily Telegraph, έχουν λάβει αρκετές αυτόκλιτες προσφορές για το ξενοδοχείο, σύμφωνα με την πηγή από το περιβάλλον τους που επικαλείται το πρακτορείο.

Το Ritz ξεκίνησε τη λειτουργία του 1906 από τον Ελβετό ξενοδόχο Cesar Ritz και γρήγορα κέρδισε την προτίμηση των γαλαζοαίματων, των πολιτικών και των κινηματογραφικών αστέρων.

Ο κύκλος εργασιών του το 2018 ανήλθε στα 47 εκατομμυρίων λιρών με λειτουργικά κέρδη στα 15 εκατομμυρίων λιρών, σύμφωνα με τους ισολογισμούς του που υποβλήθηκαν τον περασμένο μήνα.

Ερωτηθείς ένας εκπρόσωπος των αδελφών Barclay αρνήθηκε να σχολιάσει.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By