Κυριακή, 15 Δεκεμβρίου, 2019

Το συγκινητικό τραγούδι για το μακελειό στο Charlie Hebdo (βίντεο)

Οι τέσσερις σκιτσογράφοι «πρωταγωνιστούν» στο βίντεο του τραγουδιού

po7_1

Ο Tignous, ο Charb, ο Caby και ο Wolinski σκιτσάρουν ακόμη. Οι τέσσερις σκιτσογράφοι που ήταν ανάμεσα στα 12 θύματα του μακελειού στο Charlie Hebdo, «πρωταγωνιστούν» στο βίντεο του τραγουδιού που έγραψε ένα συγκρότημα για την αιματηρή επίθεση.

Οι Tryo, ένα ρέγκε συγκρότημα δημοφιλές στη Γαλλία, αποφάσισε έτσι να αποτίσει φόρο τιμής σε εκείνους που έχασαν τη ζωή τους στις τρομοκρατικές επιθέσεις της προηγούμενης εβδομάδας.

«Ο Tignous ήταν φίλος μας. Αφιερώνουμε αυτό το τραγούδι στην οικογένειά του και σε όλα τα θύματα αυτών των φρικτών ημερών», ήταν το σχόλιο του συγκροτήματος που δημοσίευσε το τραγούδι με τίτλο «Charlie» στο YouTube. Η αναφορά είναι στον Bernard Verlhac- ή Tignous όπως ήταν γνωστός- που έπεσε νεκρός από τα πυρά των αδελφών Κουασί.

n-P-large570

«Είμαι Charlie, είμαι ακόμη ζωντανός», «Η Γαλλία έκλαψε Charlie, αλλά η ελευθερία σου είναι αθάνατη. Το βλέπεις από τον ουρανό, ο κόσμος είναι σκληρός, αλλά η ζωή είναι ωραία», είναι μερικοί από τους στίχους του τραγουδιού.

Στο βίντεο, ο Tignous, ο Charb, ο Cabu και ο Wolinski σκιτσάρουν. Τα πλάνα είναι από ένα βίντεο που είχε γυριστεί για τον εορτασμό των 18 χρόνων του «Κλόουν χωρίς σύνορα», μίας ομάδας ηθοποιών, χορευτών, ακροβατών, ζογκλέρ και μουσικών που δίνουν χαρά σε θύματα της φτώχειας, του πολέμου και του αποκλεισμού, με έμφαση στα παιδιά.

By