Τετάρτη, 17 Ιουλίου, 2019

Τομ Παπαδόπουλος: Ο αυτοδημιούργητος «βασιλιάς» του μαρμάρου στον Ηρακλή!

Ο Ηρακλής έχει πλέον τον δικό του μεγαλομέτοχο-επενδυτή

Ο Ηρακλής έχει νέο μεγαλομέτοχο και αυτός είναι ο Τομ Παπαδόπουλος. Ο ομογενής επιχειρηματίας από την Φιλαδέλφεια της Αμερικής κατέθεσε τις 320.000€ που απαιτούνταν για την κάλυψη του μετοχικού κεφαλαίου, πήρε το «πράσινο φως» της ΕΕΑ και έγινε και με τη… βούλα ο νέος ισχυρός άνδρας του «κυανόλευκου» συλλόγου.

Μια εξέλιξη που δημιουργεί μετά από χρόνια αχτίδα ελπίδας και δημιουργεί προσδοκίες για ένα ευοίωνο μέλλον στις τάξεις των φίλων του Ηρακλή.

Επιχειρηματίας με έδρα την Φιλαδέλφεια…

Ο Τομ Παπαδόπουλο ζει μόνιμα στην Φιλαδέλφεια της Αμερικής είναι ιδιοκτήτης της Colonial Marble and Granite. Η εταιρία του ιδρύθηκε το 2008 ειδικεύεται στην παραγωγή και στον σχεδιασμό μαρμάρινων προϊόντων. Στις ΗΠΑ συγκαταλέγεται ανάμεσα στις καλύτερες εταιρίες στο είδος της, ενώ διαθέτει γραφεία και εγκαταστάσεις σε πέντε διαφορετικές τοποθεσίες των ΗΠΑ

Η εταιρία του ομογενή επιχειρηματία δραστηριοποιείται έντονα και στον τομέα του αθλητισμού καθώς έχει χορηγική συνεργασία με αρκετές ομάδες της Αμερικής. Μεταξύ αυτών η Φιλαδέλφια Σέβεντι Σίξερς που αγωνίζεται στο πρωτάθλημα του NBA και η Φιλαδέλφια Γιούνιον που συμμετέχει στο πρωτάθλημα του MLS.

Η πρώτη επαφή με Ελλάδα…

Ο Τομ Παπαδόπουλος ήρθε στην ποδοσφαιρική επικαιρότητα της Ελλάδας όταν είχε την πρώτη του συνάντηση με τον Θόδωρο Καρυπίδη. Ο ισχυρός άνδρας του Άρη επισκέφτηκε τον ομογενή επιχειρηματία στην Φιλαδέλφεια και παρακολούθησαν μαζί το παιχνίδι της Philadelfia Union, από την σουίτα που διατηρεί ο Τομ Παπαδόπουλος στο γήπεδο της αμερικάνικης ομάδας.

Ο ομογενής επιχειρηματίας την περασμένη αγωνιστική περίοδο ενίσχυσε οικονομικά τον Άρη καθώς η Colonial Marble and Granite αποτελούσε έναν εκ των βασικότερων χορηγών των κίτρινων. Το ύψος του συνολικού ποσού της χορηγίας που έδωσε ο Παπαδόπουλος ήταν 200.000 δολάρια.

Μάλιστα ο Τομ Παπαδόπουλος το καλοκαίρι εξέφρασε τον ενδιαφέρον για την απόκτηση των μετοχών της ΠΑΕ Άρης. Η επιθυμία του Θόδωρου Καρυπίδη να συνεχίσει να ηγείται της ομάδας του Άρη, έβαλε στοπ στις διαπραγματεύσεις και στην συνεργασία των δύο πλευρών.

Το «κονέ» με Ηρακλή…

Ο Ηρακλής έχοντας κατακτήσει την άνοδο στην Football League σχεδιάζει την επόμενη ημέρα του και ρίχνει βάρος στην εύρεση επενδυτή. Πρώτος ενδιαφερόμενος για την ΠΑΕ Ηρακλής είναι ο Καριμ Σορούρ Σαλάχ, ο Αιγύπτιος επιχειρηματίας έχει εκφράσει το ενδιαφέρον του για τους κυανόλευκους και προετοιμάζεται κατάλληλα για να αποκτήσει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της ΠΑΕ Ηρακλής.

Λίγες εβδομάδες αργότερα γερά στο κόλπο… μπήκε και ο Τομ Παπαδόπουλος. Η πρώτη επαφή έγινε με τον τεχνικό διευθυντή του Ηρακλή, Παύλο Μυροφορίδη, με τους δύο άντρες να γνωρίζονται από την επαφή που είχαν στον Άρη.

Και εκεί που όλα έδειχναν πως ο Αιγύπτιος φαρμακοβιομήχανος έχει το πάνω χέρι για την απόκτηση της ΠΑΕ. Ήρθε η κίνηση ματ του Τομ Παπαδόπουλου που άλλαξε τα δεδομένα. Ο ελληνοαμερικανός επιχειρηματίας δίχως εκείνη τη στιγμή να έχει στην κατοχή του τις μετοχές έστειλε 60.000€ στα ταμεία της ΠΑΕ Ηρακλής προκειμένου να καλυφθούν οι άμεσες ανάγκες του συλλόγου.

Ο ίδιος τότε είχε δηλώσει «Έστειλα τα χρήματα αυτά γιατί θέλω να βοηθήσω τον Ηρακλή, ακόμα και να δεν  καταφέρω να πάρω στα χέρια μου την ΠΑΕ τα χρήματα αυτά δεν θα τα ζητήσω πίσω αλλά θα τα χαρίσω». Λίγες μέρες αργότερα ο Τομ Παπαδόπουλος, απέδειξε με τον πιο πειστικό τρόπο πως θέλει να αποκτήσει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών, καταθέτοντας μέσα σε λίγες ώρες (από την ώρα που άνθρωποι του Ηρακλή του έδωσαν τον αριθμό λογαριασμό της ΠΑΕ Ηρακλής) τις 320.000€ που αντιστοιχούσαν στην πλήρη κάλυψη του μετοχικού κεφαλαίου έπειτα, η απόφαση της ΕΕΑ ουσιαστικά και τυπικά τον έχρησε ως νέο μεγαλομέτοχο του συλλόγου της Θεσσαλονίκης.

Η μεγάλη ευκαιρία του Ηρακλή…

Με την έλευση του Τομ Παπαδόπουλου, ο Ηρακλής έχει τη βάση μετά από πολλά χρόνια να «χτίσει» κάτι ισχυρό, για αρχή να επιστρέψει στην Superleague με στόχο να γίνει και πάλι πρωταγωνιστής.

Σχετικό Περιεχόμενο

Το ικανότατο ρόστερ των «κυανόλευκων» σε συνδυασμό με την παρουσία του Αλέκου Βοσνιάδη και του Παύλου Μυροφορίδη μπορούν να εγγυηθούν την αγωνιστική επιτυχία του αγωνιστικού τμήματος. Υποχρέωση του νέου μεγαλομετόχου της ΠΑΕ Ηρακλής είναι να κρατήσει υγιές το ποδοσφαιρικό τμήμα των κυανόλευκων ώστε να μην υπάρχουν τα προβλήματα του παρελθόντος και να μπορέσουν στον Ηρακλή να κοιτάξουν το μέλλον με αισιοδοξία, κάνοντας τον ταλαιπωρημένο όλα αυτά τα χρόνια κόσμο της ομάδας να χαμογελάσει ξανά.

By