Πέμπτη, 13 Αυγούστου, 2020

Τραμπ: Θαυμάσια υπόθεση το Brexit-Παρωχημένος οργανισμός το ΝΑΤΟ

Ως «καταστροφικό λάθος» χαρακτηρίζει τη μεταναστευτική πολιτική της Ανγκελα Μέρκελ ο Ντόναλντ Τραμπ σε κοινή συνέντευξή τους στους «The Times» του Λονδίνου και στην γερμανική Bild.

Συγκεκριμένα, ο Ντόναλντ Τραμπ, υποστήριξε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει γίνει «όχημα της Γερμανίας» και προέβλεψε ότι περισσότερα κράτη μέλη της ΕΕ θα ψηφίσουν για αποχώρηση όπως έκαναν οι Βρετανοί τον περασμένο Ιούνιο επιλέγοντας το Brexit. Χαρακτήρισε μάλιστα «καταστροφικό λάθος» την απόφαση της Μέρκελ να εφαρμόσει μια πολιτική που επέτρεψε την είσοδο στη Γερμανία περισσότερων του ενός εκατομμυρίου μεταναστών.

«Πιστεύω ότι έκανε ένα καταστροφικό λάθος και αυτό ήταν να δεχθεί όλους αυτούς τους παράνομους» είπε χαρακτηριστικά ο Τραμπ.

«Και ακόμα κανείς δεν ξέρει από πού έχουν έρθει. Οπότε πιστεύω ότι έκανε ένα πολύ μεγάλο λάθος» συμπλήρωσε αν και είπε ότι σέβεται τη Γερμανίδα Καγκελάριο την οποία αντιμετωπίζει ως μια πολύ σημαντική ηγέτη.

«Γνωρίζετε ότι αγαπώ τη Γερμανία, διότι ο πατέρας μου κατάγεται από την Γερμανία και δεν θα ήθελα να βρεθώ σε αυτήν την θέση», είπε χαρακτηριστικά αναφερόμενος στο προσφυγικό. «Η Γερμανία πήρε μια σαφή ιδέα» για τις συνέπειές του από την επίθεση στη χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου με τους 12 νεκρούς. Αντί να δεχτεί πρόσφυγες στο έδαφός της θα ήταν προτιμότερο να είχε δραστηριοποιηθεί περισσότερο για τη δημιουργία ζωνών ασφαλείας στη Συρία».

Απειλές κατά της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας

Τέλος, ο Αμερικανός Μίδας απείλησε με περισσότερους δασμούς την γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία, εάν παράγει αυτοκίνητα στο γειτονικό Μεξικό και όχι στις ΗΠΑ.«Θα έλεγα στην BMW, εάν κατασκευάζετε ένα εργοστάσιο στο Μεξικό και θέλετε να πουλήσετε αυτοκίνητα στις ΗΠΑ χωρίς να καταβάλετε φόρο 35%, τότε ξεχάστε το» σχολίασε.

Για Brexit

Η γερμανική προσφυγική πολιτική ήταν εκείνη η οποία οδήγησε στην έξοδο της Μ. Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, κατά τον Ντόναλντ Τραμπ. «Εάν δεν εξαναγκαζόταν να δεχτεί όλους αυτούς τους πρόσφυγες, τόσο πολλούς, με όλα τα προβλήματα που συνεπάγεται αυτό, δεν θα είχε γίνει το Brexit.

«Οι πολίτες, οι χώρες επιθυμούν να διατηρήσουν την ταυτότητά τους, η Μ. Βρετανία ήθελε (να διατηρήσει) την δική της. Οι πολίτες δεν θέλουν να έλθουν άλλοι στη χώρα τους και να την καταστρέψουν». Η έξοδος, μάλιστα της Μ. Βρετανίας θα αποδειχτεί ότι ήταν μια «θαυμάσια υπόθεση».

«Κοιτάξτε την Ευρωπαϊκή Ένωση, αυτή είναι (στην ουσία) η Γερμανία. Κατά βάση η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι το μέσον για την επίτευξη του στόχου της Γερμανίας. Γι αυτό θεωρώ ότι ήταν έξυπνο από μέρους της Μ. Βρετανίας να αποχωρήσει», πρόσθεσε στην συνέντευξή του ο Τραμπ, ο οποίος είπε, επίσης, ότι πιστεύει πως το πρότυπο της Μ. Βρετανίας θα το ακολουθήσουν και άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Για το ΝΑΤΟ

Ο Τραμπ αναφέρθηκε και στο ΝΑΤΟ χαρακτηρίζοντας το ως έναν «απαρχαιωμένο» οργανισμό καθώς σχεδιάστηκε πριν από πολλά πολλά χρόνια ενώ οι χώρες που είναι μέλη στο ΝΑΤΟ δεν συνεισφέρουν τα χρήματα που θα έπρεπε, καθώς μόλις πέντε χώρες, όπως είπε, πληρώνουν το ποσό που τους αναλογεί.

Για τις σχέσεις με το Κρεμλίνο

Σε ότι αφορά τις σχέσεις τόσο με το Βερολίνο όσο και το Κρεμλίνο ο Τραμπ είπε ότι εμπιστεύεται εξίσου την Μέρκελ και τον Πούτιν διατηρώντας όμως μια επιφύλαξη για τη διατήρηση αυτού του κλίματος εμπιστοσύνης, λέγοντας χαρακτηριστικά, «θα δούμε πόσο θα κρατήσει αυτό». Πάντως, εξέφρασε την πρόθεσή του να καλλιεργήσει καλές σχέσεις με τη Μόσχα λέγοντας πως θα εξετάσει την άρση των κυρώσεων που έχουν επιβληθεί στη Ρωσία για την προσάρτηση της Κριμαίας.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By