Κυριακή, 23 Φεβρουαρίου, 2020

Τρόμος σε παραλία στη Μαγιόρκα: Πανικόβλητοι τουρίστες έβλεπαν τις φλόγες να πλησιάζουν

Στην εκκένωση μιας δημοφιλούς παραλίας στην Μαγιόρκα, χωρίς ευτυχώς να υπάρξουν θύματα, προχώρησαν εχθές οι τοπικές Αρχές, όταν ξέσπασε πυρκαγιά περίπου 200 μέτρα από τους τουρίστες που έκαναν το μπάνιο τους.

Περίπου 100 άτομα που βρίσκονταν στην παραλία βίωσαν στιγμές τρόμου, προτού τελικά απομακρυνθούν από το σημείο από δυνάμεις της πυροσβεστικής και της αστυνομίας, για να οδηγηθούν σε ένα πάρκινγκ, όπου περίμεναν να ολοκληρωθεί η επιχείρηση κατάσβεσης, ενώ είχε διακοπεί η οδική πρόσβαση στην περιοχή.

Σύμφωνα με τη βρετανική Mirror, η φωτιά ξέσπασε σε μια περιοχή 250 τ.μ., στο δάσος που βρίσκεται πίσω από την παραλία Es Trenc, στη νότια ακτή του νησιού.

Η πυροσβεστική υπηρεσία ειδοποιήθηκε για τη φωτιά γύρω στις 11.30 το πρωί της Τετάρτης. Αμέσως έσπευσαν στην περιοχή δύο ελικόπτερα, ένα αεροπλάνο και 17 πυροσβέστες που κατάφεραν μέσα σε λίγες ώρες να θέσουν υπό έλεγχο τις φλόγες.

 

 

Στο βίντεο που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου, εμφανίζονται ελικόπτερα να ρίχνουν νερό στο σημείο, ενώ μια στήλη μαύρου καπνού υψώνεται από το δάσος.

Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα, οι φλόγες είχαν σβήσει τελείως μέχρι το απόγευμα, ωστόσο τα αίτια της πυρκαγιάς παραμένουν άγνωστα.

 

By