Δευτέρα, 19 Νοεμβρίου, 2018

Τσίπρας: Oι πραξικοπηματίες δεν είναι ευπρόσδεκτοι στην Ελλάδα

Λίγες ώρες πριν φτάσει στην Αθήνα ο Ερντογάν, ο Αλέξης Τσίπρας προκαλεί αίσθηση με τις  δηλώσεις του στο τουρκικό πρακτορείο Anadolu, αναφορικά με την υπόθεση των τούρκων στρατιωτικών που ζήτησαν άσυλο στην Ελλάδα μετά το πραξικόπημα στη γείτονα.

«Η θέση μου ήταν πάντα σαφής, οι πραξικοπηματίες δεν είναι ευπρόσδεκτοι στην Ελλάδα. Συνεχίζουμε στο πλαίσιο αυτό τη συνεργασία με την Τουρκία στην ασφάλεια και τη δικαστική συνεργασία», είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Στο θέμα αναφέρεται και ο Ερντογάν  σε συνέντευξή που έδωσε πριν από την έλευσή του στον διευθυντή της Καθημερινής Αλέξη Παπαχελά και θα μεταδοθεί απόψε μετά το δελτίο ειδήσεων του Σκάι.

Κατά τα άλλα ο πρωθυπουργός στις δηλώσεις του στο Anadolu τόνισε ότι  «η πρώτη επίσκεψη Προέδρου της Τουρκίας ύστερα από δεκαετίες είναι μια σημαντική ευκαιρία για να κάνουμε βήματα προς τα εμπρός».

Για το Κυπριακό ο κ. Τσίπρας ανέφερε: «Είναι σημαντικό να στείλουμε ένα μήνυμα στήριξης όσον αφορά την επανέναρξη των συνομιλιών για μια δίκαιη και μόνιμη λύση στην Κύπρο βάσει των ψηφισμάτων του ΟΗΕ»,. Και κατέληξε: «Οι συνομιλίες πρέπει να ξεκινήσουν ξανά όταν θα είναι έτοιμες και οι δυο κοινότητες και να προετοιμαστούν με τρόπο που θα διασφαλίζουν την επιτυχία τους».

Επίσης, ο κ. Τσίπρας επέκρινε ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες που θεωρούν μεσογειακό ζήτημα το προσφυγικό. «Αυτό εξυπηρετεί μονάχα την ενίσχυση της ακροδεξιάς», υπογράμμισε και πρόσθεσε: «Εξυπηρετεί την απομάκρυνση χωρών όπως η Ελλάδα και η Τουρκία που φιλοξενεί 3 εκατομμύρια Σύρους».

Με πληροφορίες από την ΕΤ1 

By