Δευτέρα, 27 Μαΐου, 2019

Τσίπρας: «Θα δώσουμε με όλα μας τα δημοκρατικά όπλα τη μάχη για να φύγει αυτή η κυβέρνηση»

«Και να οδηγηθούμε σε εκλογές, μέσα από τη διαδικασία για την εκλογή προέδρου της δημοκρατίας»

tsipras deth-3

«Θα δώσουμε με όλα μας τα δημοκρατικά όπλα τη μάχη για να φύγει αυτή η κυβέρνηση, και να οδηγηθούμε σε εκλογές, μέσα από τη διαδικασία για την εκλογή προέδρου της δημοκρατίας» διαμηνυσε απο τα Γιάννενα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, εξηγώντας οτι το κόμμα του «δεν πρόκειται σε καμιά περίπτωση, ως κυβέρνηση, να θεωρήσει δεδομένα και να εφαρμόσει τα μέτρα που χαλκεύουν αυτή τη στιγμή κυβέρνηση και τρόικα».

Κατηγορηματικά τόνισε δε, μιλώντας στην περιφερειακή διάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ για την Ήπειρο, ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να συνυπογράψει ως αξιωματική αντιπολίτευση όσα θα συμφωνήσουν η κυβέρνηση με την τρόικα». Συμπλήρωσε ότι «επειδή γράφτηκε ξανά ότι αυτό αποτελεί απαίτηση του Βερολίνου, θέλω να κάνω όσο γίνεται πιο καθαρή τη θέση μας: Τέτοια υπογραφή ντροπής, ας μην την περιμένουν από μας. Για υπογραφές ντροπής στον κο Σαμαρά και στον κο Βενιζέλο, όχι στον ΣΥΡΙΖΑ».

Προειδοποίησε ότι κυβέρνηση και τρόικα «ετοιμάζουν νέες δυστυχίες και νέα δεσμά για την πατρίδα και τους ανθρώπους της. Είναι στο χέρι μας να τους σταματήσουμε. Αυτοί έχουν μνημόνια ολέθρου. Εμείς έχουμε μνήμες αγώνων».

Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε εθνικό, κοινωνικο και καθολικό το αίτημα να τελειώσει «το δράμα που ζει η χώρα, το δράμα που ζει η κοινωνία, το δράμα που ζουν εκατομμύρια άνθρωποι» και σημείωσε οτι «η τρόικα και η κυβέρνηση, σε μια παρατεταμένη επίδειξη απάνθρωπης αδιαφορίας, κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν την ανθρωπιστική, την κοινωνική, την εθνική καταστροφή που προκαλούν».

«Ήρθε η ώρα της αυλαίας και για την κυβερνηση και την πολιτική της» υπογράμμισε και απέρριψε την κυβερνητικη ρητορική περί κρίσιμων ωρών που ζει ο τόπος, – για χιλιοστή φορά μας το λένε αυτό, ανέφερε – και αναρωτήθηκε: «και πώς τέλειωσαν κάθε φορά οι κρίσιμες ώρες, οι κρίσιμες μέρες, οι κρίσιμες εβδομάδες, οι κρίσιμοι μήνες πέντε χρόνια τώρα»; «Ξέρετε πώς τέλειωσαν. Με την πλήρη υποχώρηση στις ορέξεις των δανειστών. Ξέρετε πώς έκλεισαν τα κενά, οι τρύπες, τα ελλείμματα. Ανοίγοντας νέες πληγές στο σώμα της εργατικής τάξης, των μικρομεσαίων, των συνταξιούχων, των αδύναμων.Όλα, πάλι και πάλι και πάλι, κρίθηκαν εις βάρος του λαού, εις βάρος της κοινωνίας, εις βάρος της χώρας. Γι” αυτό όταν ακούμε πια στην Ελλάδα για κρίσιμες ώρες, ξέρουμε. Ανθρώπινο αίμα μας μυρίζει. Πιο σωστό θα ήταν, αυτές τις ώρες, να μιλάει κανείς για ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑ. Και δεν είναι καθόλου άδικος, ή υπερβολικός ο χαρακτηρισμός. Γιατί οι νέες περικοπές στις συντάξεις, το νέο τσαλάκωμα των μισθών, η νέα έφοδος στις εργασιακές σχέσεις, η νέα αύξηση του ΦΠΑ, μόνο έγκλημα μπορούν να χαρακτηριστούν. Χαριστική βολή σε μια οικονομία σακατεμένη, και σε μια κοινωνία τραυματισμένη. Άλμα προς την πλήρη διάλυση. Τελική λύση για την ολοκληρωτική επιβολή του ζόφου, που είναι το καθεστώς των μνημονίων».

Ο κ. Τσιπρας απάντησε στο άρθρο του πρωθυπουργου στο Έθνος και ειδικά στη φράση ότι «ζούμε το πιο βαθύ σκοτάδι πριν την αυγή», αλλά και στα «αγαπημένα του ψέματα», όπως λέει: «Εκείνο που δεν τολμάει να πει, είναι: Πώς και γιατί από το success story, από το βγαίνουμε από το μνημόνιο, από το φεύγει το ΔΝΤ, από το επέστρεψε η ανάπτυξη, φτάσαμε στο βαθύ σκοτάδι; Πώς και γιατί από το φως το αληθινό που έλουζε τα διαγγέλματά του, φτάσαμε στο βαθύ σκοτάδι; Πώς και γιατί, αντί για τη νέα Ελλάδα που έρχεται, ήρθε το βαθύ σκοτάδι; Για μια ακόμη φορά; Και ξέρουμε τι κρύβει αυτό το σκοτάδι».

«Αυτός ο δρόμος, είναι ο δρόμος καταστροφής. Και τελειωμό δεν έχει» σημείωσε.

Ο κ. Τσίπρας σχολίασε και τη φράση του κ. Βενιζέλου, οτι «την πατήσαμε με τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως ο βοσκός με τα πρόβατα», αναφέροντας: «Μάλλον εννοεί ότι εκείνος είναι ο βοσκός, εμείς ο λύκος, κι εσείς τα πρόβατα. Κάνει την αυτοκριτική του για την προπαγάνδα του φόβου ο συνεργός του πρωθυπουργού.
Μόνο που στην ίδια τρομολαγνεία επιμένουν όλοι τους. Γιατί δεν έχουν άλλο πραγματικό επιχείρημα, παρά μόνο το φόβο. Όπως κάθε απολυταρχικό καθεστώς, λίγο πριν καταρρεύσει, στηρίζει την εξουσία του στο φόβο των ανθρώπων».

Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα «το καθεστώς των μνημονίων δε στηρίζεται στη λογική αλλά στον τρόμο του ΑΤΜ. Στη τρομοκράτηση ότι αν σηκώσουμε κεφάλι και ζητήσουμε εκλογές, θα μας το κόψουν το κεφάλι. Στον εκβιασμό ότι οι αγορές θα καταστρέψουν την Ελλάδα, αν δεν τους αρέσει η κυβέρνηση που θα εκλέξει ο ελληνικός λαός. Λες και οι αγορές θα αποφασίσουν να αυτοκτονήσουν, επειδή θα στερηθούν τις υπηρεσίες του κυρίου Σαμαρά».

Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι τρομοκρατεί τους καταθέτες και δεν αφήνει τίποτα όρθιο.

By