Τρίτη, 26 Μαΐου, 2020

Τσίπρας: Βρισκόμαστε στο τέλος της διαδρομής, μην εφησυχάζετε

Την αισιοδοξία του πως βρισκόμαστε πια στην τελική ευθεία για την υλοποίηση του στόχου που έφερε την κυβέρνησή του στην εξουσία, δηλαδή την έξοδο από την επιτροπεία και το τέλος των προγραμμάτων, εξέφρασε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της εναρκτήριας ομιλίας του στο υπουργικό συμβούλιο.

Ο πρωθυπουργός, τόνισε την ανάγκη η κυβέρνηση να μη χάσει τη στοχοπροσήλωσή της και να μην υπάρξει εφησυχασμός, γιατί τα τελευταία μέτρα της διαδρομής είναι και τα πιο δύσκολα.

«Μην ξεχνάμε ότι αυτή η κυβέρνηση συγκροτήθηκε από κόμματα με διαφορετικές ιδεολογικές αφετηρίες με έναν όμως κοινό κεντρικό πολιτικό στόχο: την ασφαλή και οριστική έξοδο από τα μνημόνια και την ασφυκτική επιτροπεία, την ανάκτηση της οικονομικής μας κυριαρχίας», τόνισε ο πρωθυπουργός.

«Και με βασικό συνδετικό ιστό την ειλικρίνεια και την κοινή μας πίστη στις ανεξάντλητες δυνάμεις του ελληνικού λαού, που δεν του άξιζε να του τις στερεί ένα κύκλωμα διαπλοκής πολιτικής και οικονομικής εξουσίας και διαφθοράς, που έχει και τη βασική ευθύνη για τη χρεοκοπία», υπογράμμισε.

«Το κρίσιμο, το βασικό ορόσημο για εμάς είναι ο ερχόμενος Αύγουστος κι αυτό είναι μια μεγάλη τομή στην Ιστορία της πατρίδας μας», επεσήμανε ακόμη ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στους υπουργούς.

«Αναμένω όλοι και όλες σας να εργαστείτε με αίσθημα ευθύνης διότι τώρα κρίνεται η επιτυχία της κυβέρνησης και η λήξη προγράμματος. Δεν υπάρχει άλλη αξιολόγηση. Είναι η τελευταία. Και άρα πιθανές εκκρεμότητες δεν μπορούν να μετατεθούν στο μέλλον. Σας ενημερώνω λοιπόν ότι δεν θα δεχτώ καθυστερήσεις, κωλυσιεργείες και τεχνητά εμπόδια. Εδώ κρίνεται το συλλογικό μας στοίχημα και όχι το ατομικό έργο κάθε υπουργού. Όποιος, λοιπόν, έχει αντιρρήσεις να τις εκφράσει τώρα. Έχουν μείνει περίπου ογδόντα ημέρες για να κλείσει η αξιολόγηση. Θέλω σε αυτές τις ογδόντα μέρες να δώσετε όλες σας τις δυνάμεις για την ολοκλήρωση του προγράμματος», είπε.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By