Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, 2019

Two for one

Αυτό το σπίτι έχει σχεδιαστεί για ένα νεαρό ζευγάρι που ζει στο κέντρο της Lier , στο Βέλγιο, οι οποίοι κατοικούσαν ήδη στο γωνιακό οίκημα.

Με τον ερχομό του μικρού τους αγοριού, οι ανάγκες άλλαξαν και τα παλιά τετραγωνικά δεν ήταν αρκετά. Όταν το σπίτι της διπλανής πόρτας βγήκε στην αγορά δεν δίστασαν ούτε στιγμή και το έκαναν δικό τους. Το υπάρχον σπίτι κατεδαφίστηκε έτσι ένα οικόπεδο 56τετραγωνικών μέτρων ήταν σε διάθεσή τους.

Στα επιπλέον αυτά τετραγωνικά θέλησαν να συμπεριλάβουν, ένα αίθριο, σαλόνι και ένα μεγάλο master room. Η διαφορετική πρόσοψη του νέου κτιρίου έρχεται σε ισχυρή αντίθεση με το υπάρχον σπίτι και η κατάλευκη πρόσοψη του σπάει σκόπιμα τις κλασικές αναλογίες των άλλων σπιτιών του δρόμου.

Στο εσωτερικό, οι χώροι των δύο κτιρίων επικοινωνούν μέσο ενός φαρδιού ανοίγματος. Στο ισόγειο του νέου σπιτιού υπάρχει μια μικρή πισίνα, η οποία βρίσκεται ανάμεσα σε 2 πτυσσόμενα παράθυρα. Το χειμώνα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως εσωτερική πισίνα, ενώ το καλοκαίρι τα δύο παράθυρα ανοίγουν και μετατρέπεται σε εξωτερική πισίνα. Ο κάθετος κήπος δίνει στο αίθριο μία χαρούμενη νότα πράσινου.

Σε συνεργασία με την αρχιτέκτονα εσωτερικών χώρων Kalle Block τα δύο αυτά σπίτια δημιουργούν ένα ζωντανό και βιώσιμο χώρο.

[custom_gallery id=»122117″]

By