Πέμπτη, 12 Δεκεμβρίου, 2019

Τζιν Hiut: Τα παντελόνια αυτής της εταιρείας πριν πωληθούν φοριούνται επί 6 μήνες από υπαλλήλους της

Το τζιν παντελόνι, αδιαμφισβήτητα, είναι το αγαπημένο ρούχο όλων.

tzin-1

Tην πρώτη φορά που επιχειρεί να φορέσει κανείς το ολοκαίνουριο τζιν του παντελόνι, αφενός μπαίνει με τεράστια δυσκολία, αφετέρου είναι τόσο σκληρό που καταλήγει μέχρι να το βγάλει μετά από αρκετές ώρες… πονεμένος.

Μια ουαλική μάρκα έρχεται να δώσει λύση στο πρόβλημα αυτό με έναν αμφιλεγόμενο τρόπο: Πριν πωληθούν τα τζιν της, τα δίνει σε εργαζομένους της οι οποίοι υποχρεούνται να τα φορούν επί έξι μήνες.

Πρόκειται για τα τζιν Hiut, των οποίων η πρώτη παρτίδα αναμένεται να βγει προς πώληση σήμερα.

Φυσικά, τα τζιν δεν βγαίνουν προς πώληση άπλυτα, αλλά πλυμένα ιδιαίτερα καλά. Οπως τονίζει και ο ιδιοκτήτης της εταιρείας μιλώντας στον Guardian η ιδέα είναι να σπάσει το τζιν και ουσιαστικά πρόκειται για ένα πείραμα που αναλόγως με τις πωλήσεις που θα επιτευχθούν θα δείξει πόσο καλά ή όχι πήγε.

tzin-2

Η εταιρεία ειδικεύεται στα ακατέργαστα τζιν που σε αντίθεση με τα κοινά, δεν πλένονται κατά τη διάρκεια της κατασκευής τους. Με αυτόν τον τρόπο μειώνεται η ποσότητα των δυνητικά δηλητηριωδών βαφών που θα χρησιμοποιούνταν και στη συνέχεια θα συνέβαλλαν στην περιβαλλοντική καταστροφή της Ινδίας και του Μπαγκλαντές όπου κατασκευάζεται η συντριπτική πλειοψηφία των τζιν.

Τα τζιν της εταιρείας πωλούνται από 163 έως 289 ευρώ τα ανδρικά και προς 156 ευρώ τα γυναικεία.

By