Παρασκευή, 10 Απριλίου, 2020

Βαρεμένος: Να διαφυλάξουμε τη δημοκρατική λειτουργία στη Βουλή

Την ανάγκη διαφύλαξης της δημοκρατικής λειτουργίας του κοινοβουλίου επισήμανε μιλώντας ο αντιπρόεδρός του, Γ. Βαρεμένος με αφορμήτο χθεσινό περιστατικό με την λεκτική επίθεση βουλευτή του Γ. Λαγού προς το ΚΚΕ

varemenos700_131113

Ο αντιπρόεδρός της Βουλής, Γιώργος Βαρεμένος, με αφορμή το χθεσινό περιστατικό με την προκλητική λεκτική επίθεση του χρυσαυγίτη βουλευτή, Γιάννη Λαγού προς το ΚΚΕ, στο οποίο και παρίστατο ως προεδρεύων, μίλησε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA».

‘Είχαμε κάποια σοβαρά γεγονότα χθες στη Βουλή, τα οποία σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να επαναληφθούν να πάρουν ακόμα ευρύτερες διαστάσεις. Ιδιαίτερα στη στιγμή που βρίσκεται η χώρα η οποία και μοιάζει παγιδευμένη σε μια στενωπό και πρέπει να διαφυλάξουμε πάση θυσία τη δημοκρατική λειτουργία, όχι μόνο ως αυταξία, αλλά και γιατί είναι ο μόνος δρόμος για να βγούμε από αυτή τη στενωπό», είπε.

«Προκαλεί ιδιαίτερα ερωτηματικά το γεγονός ότι τα γεγονότα αυτά εκτυλίχθηκαν σε μια άλλη ευαίσθητη στιγμή όταν βρίσκεται σε εξέλιξη η συγκεκριμένη δίκη που γνωρίζετε όλοι, η συμπεριφορά μοιάζει εξωπολιτική».

Ο κ.Βαρεμένος ανέφερε ότι δεν θέλει να κάνει διακρίσεις μεταξύ των μελών του συγκεκριμένου κόμματος, ωστόσο όπως είπε είναι υποχρεωμένος να βλέπει τα πράγματα από πάνω, δηλαδή από την πλευρά του προεδρείου και να πει ότι «η ομιλία του Μιχαλολιάκου στις προγραμματικές δηλώσεις δεν ήταν σε αυτό το στίγμα, δεν ξέρω αν σημαίνει τίποτα αυτό».

«Οι κανονισμοί πρέπει πάση θυσία να εφαρμοστούν, υπάρχει νόμος και διατάξεις σε αυτή τη δημοκρατία η οποία πρέπει να αυτοπροστατευτεί», διαβεβαίωσε.

[video_embed][/video_embed]