Τρίτη, 11 Αυγούστου, 2020

Βαρουφάκης: Καμία υποχώρηση στις «κόκκινες» γραμμές, αλλιώς δεν θα ήταν «κόκκινες», αλλά μπλόφα

Ζητάμε χρόνο για τις δικές μας μεταρρυθμίσεις τονίζει σε άρθρο στους ΝΥΤ ο υπουργός Οικονομικών

Eurogroup meeting

Η  κυβέρνηση δεν έχει καμία πρόθεση να υποχωρήσει από οποιαδήποτε «κόκκινη γραμμή» που έχει θέσει στη διαπραγμάτευση με τους εταίρους, διαφορετικά δεν θα είναι κόκκινη γραμμή, αλλά απλώς μια μπλόφα τονίζει  σε άρθρο του στους New York Times, ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης,  λίγο πριν την έναρξη του κρίσιμου Eurogroup στις Βρυξέλλες.

Ο κ. Βαρουφάκης τονίζει πως «ανεξαρτήτως των συνεπειών» η Αθήνα δεν πρόκειται να δεχτεί νέα δάνεια «έως ότου να έχουμε ένα αξιόπιστο σχέδιο» για την ανάπτυξη της οικονομίας και την καταπολέμηση της «ανθρωπιστικής κρίσης».

Συμπληρώνει επίσης πως η νέα κυβέρνηση δεν θα υπογράψει συμφωνίες που είναι «λάθος για την Ελλάδα και την Ευρώπη», ούτε θα κάνει δεκτές τυχόν «’μεταρρυθμίσεις’» που στοχεύουν τους συνταξιούχους αλλά δεν αγγίζουν τη «μεγάλης κλίμακας διαφθορά».

Σε μια νέα έκκληση για παραχώρηση μιας περιόδου-γέφυρας, ο κ. Βαρουφάκης επαναλαμβάνει πως επιδίωξη της ελληνικής πλευράς δεν είναι να της προσφερθεί μια «διέξοδος» για την αποπληρωμή των χρεών της, αλλά «λίγοι μήνες χρηματοπιστωτικής σταθερότητας», ώστε να τεθούν σε κίνηση οι μεταρρυθμίσεις που θα δώσουν στην Ελλάδα τη δυνατότητα να γυρίσει στην ανάπτυξη και να ξεπληρώσει τις υποχρεώσεις της.

«Πιστός στην αρχή μου πως δεν έχω δικαίωμα να μπλοφάρω, η απάντησή μου είναι: Οι γραμμές που έχουμε παρουσιάσει ως κόκκινες δεν θα περαστούν. Αλλιώς, δεν θα ήταν πραγματικά κόκκινες, αλλά απλώς μια μπλόφα», αναφέρει ο κ. Βαρουφάκης, απαντώντας, όπως λέει, σε όσους πιστεύουν πως μπλοφάρει με τις αξιώσεις που έχει.

Τέλος, επισημαίνει πως ο μόνος τρόπος ώστε η Ευρώπη να ανακτήσει την «ψυχή» της είναι να κερδίσει πάλι την εμπιστοσύνη των λαών, «βάζοντας τα συμφέροντά τους στο επίκεντρο».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By